Ratujcie moje Dębno

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Puszczyk Bukowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć!

Całą zimę szykowałem się na tegoroczny maraton w Dębnie. Zostało niespełna miesiąc a ja niefortunnie 6 marca na długim wybiegu nadwyrężyłem lewą stopę. Biegam praktycznie cały czas "z palców". Dzień po treningu zaczął mi doskwierać ostry ból na wierzchniej części stopy - tak za palcami trochę. Głównie przy odbiciu.

To tak wstępem bo wiem, że tu nie dział dotyczący kontuzji.

Jako iż ból prawie minął (zostało lekkie ćmienie) postanowiłem jednak się nie poddać i spróbować wystartować w Dębnie.
Póki co odpuściłem 4 treningi. Trenowałem 4 dni w tygodniu na 3:30 - 3:45. Niestety wypadł mi jeden z bezpośrednich tygodni treningów gdzie wybiegi już są bardzo długie. Na pewno nie od razu wrócę do swojego tempa i dystansów ale chciałbym spróbować.

Zwracam się więc do Was Szanowne Koleżanki i Koledzy. Jak biegać?? do 10 kwietnia tak by przebiec maraton. Pomijam już czas. To ma być mój debiut w maratonie i całą zimę śnił mi się nocami. Nie chcę przekładać tego na inny termin. Ma być Dębno i koniec :)

Uważam, że ludzki organizm jest tak fenomenalny, że będzie mógł sobie z tym problemem poradzić.

Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że... Do zobaczenia w Dębnie :)

Puszczyk
PKO
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Ja jestem na poziomie na znacznie niższe prędkości i na inny maraton ;), ale też mi wypadł jeden tydzień treningów na początku lutego z powodu wrednego przeziębienia. Po dojściu do zdrowia wróciłem na trasę zaczynając właśnie od tego tygodnia. Wolałem się nie porywać na kolejny, bo za słaby na to jeszcze jestem, żeby sobie tak przeskakiwać stopnie. I to bym Ci polecał - poczekaj jednak na rady bardziej doświadczonych gości - ja większość robię na wyczucie :D
Obrazek
Because Running Sucks
Puszczyk Bukowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trzeba będzie wybrać złoty środek... Nie mogę od razu rzucić się na to co robiłem ostatnio bo mi noga na pewno padnie. Muszę powoli ale szybko ją przyzwyczaić. Planuję od jutra do niedzieli codziennie robić lekkie wybiegi zachowawcze po kilka kilometrów. Wybadam jak sprawuje się stopa. Potem tydzień intensywnych treningów z niedzielnym wybiegiem rzędu tylko około 20 km - boje się robić planowe 32 km. Potem dwa ostatnie tygodnie to już bardziej odpoczynek więc tam chyba już będę trzymał się planu. Samo Dębno będzie jednak bardzo zachowawczo. Przebiec po prostu... nie chce się nabawić jakiejś poważniejszej kontuzji. Z czasówką może na Poznań uderzę :)
Puszczyk Bukowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

misthunt3r a gdzie będziesz startował? :)
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

W Toruniu 15 maja. Właściwie politycznie poprawnie powinienem napisać w Maratonie Metropolii :D
Obrazek
Because Running Sucks
Puszczyk Bukowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Myślałem o tym maratonie ale najzwyczajniej terminy nie pasują. Dopiero jesień... a czekając bym po prostu oszalał :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ