Trening biegowy dla początkujących- pierwsze 10km. Pytania

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Wlamo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Ponieważ to mój pierwszy post chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich biegaczy.
Mam na imię Maciek(wzrost 166cm,69kg 16lat)

Od 3 miesięcy zbieram się do rozpoczęcia biegania w celu redukcji, poprawienia kondycji i zajęcia czasu, a że rozpoczęły się wakacje to czasu mam dużo, więć od tygodnia biegam. Moja pętla ma długość 1,9km - połowa po asfalcie połowa po polnej drodze.

Chciałbym przygotować się treningiem Pana Skarżyńskiego do jakiegoś biegu w ferie(17-30 stycznia).
http://www.maratonczyk.pl/content/view/322/125/. Jednak pierwsze tygodnie są chyba za łatwe, bo jestem w stanie 2pętle czyli niespełna 4km przebiec w 27-28min z dwoma przejściami do marszu 1min na każdej pętli.

Chciałbym się dowiedzieć od którego tygodnia mam zacząć czy może od początku.
Oprócz treningów oczywiście GS+GR a do tego Core stability mam zamiar ćwiczyć.

Biegam narazie w butach Joma Titanium- stopa neutralna

Pozdrawiam
PKO
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zacznij od tego by się nauczyc biegać 60 minut ciagłościa powowlutku bez marszowania. Jak będzies zpotrafil biec przez 60 minut bez marszu to sobie znajdziesz sensowy plan treningowy pod cel.

Tompoz
Tompoz
Wlamo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale przecież ten plan co podałem jest na 10km lub 60min. Chyba, że jest jakiś który lepiej przygotuje do biegania 1h bez odpoczynku.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ