SIŁA
- lolek
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przeważnie na zawodach na ostatnich 250m gdy zaczynam finish trace siłe w rękach i czasami to niepozwala mi dobrą końcówke(czasami). Czy ćwiczenia siłowe np.podskoki z 20 kg gryfem lub robienie półprzysiadów i takie inne tam duperele mogą zapobiegać takich nieprzyjemnych zjawisk na końcówkach??
NO STOPPING
- Pastuch
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
ja maialem to samo. ćwiczenia z gryfem takie jak przysiady to raczej na nogi dzialajom ja musialem zaczonc odpowiednie cwiczenia na ręce zeby je wzmocnic i podczas truchtu duzo uzywaj rąk zeby przyzwyczic je do wysilku
- Pastuch
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
no ciwiczenia z hantlami ale niezbyt cienzkimi bo dla biegacza to nie potrzebne i miensnie som przyzwyczjone do wysilu wienkszego niz podczas biegu wienc nie bedzie problemu, ja sam nie mam jusz tego
- Pastuch
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
ja nie zwazam na ortografie bo pisze zbyt szybko, nie mysle zbyt nad porawnosciom wrazu i potem to wychodzi na dyktandach i wypracowaniach :] ale spox jakos przezyje
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Ból w łydkach może być spowodowany:
-brakiem rozgrzewki lub źle dobranymi ćwiczeniam. Brak ćwiczeń rozciągających, które powinny być zrobione także pod koniec treningu.
-być może, że jest to objaw płaskostopia. Problemy wówczas powinny wyeliminować wkładki. Mogą być nawet zwykłe (nie na miarę) ale amortyzujące (miękkie).
-dobrze byłoby robić sobie po treningu automasaż.
-jeśli problemy się powtarzają po każdym treningu, nie zaszkodzi schłodzić łydek lodem (okrytym jakimś gałgankiem aby nie podrażniać skóry) na jakieś 10-15min, zaraz po treningu.
-brakiem rozgrzewki lub źle dobranymi ćwiczeniam. Brak ćwiczeń rozciągających, które powinny być zrobione także pod koniec treningu.
-być może, że jest to objaw płaskostopia. Problemy wówczas powinny wyeliminować wkładki. Mogą być nawet zwykłe (nie na miarę) ale amortyzujące (miękkie).
-dobrze byłoby robić sobie po treningu automasaż.
-jeśli problemy się powtarzają po każdym treningu, nie zaszkodzi schłodzić łydek lodem (okrytym jakimś gałgankiem aby nie podrażniać skóry) na jakieś 10-15min, zaraz po treningu.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- lolek
- Wyga
Płaskostopia niemam , (dobrą) rozgrzewke robie tylko czasami:ojoj: a normalnie to pare wymachów rękoma krążenie bioder kilka skłonów i przebierzka.Możliwe że to może być spowodowane właśnie rozgrzewką a jeżeli tak to napewno tą końcową pod koniec treningu:taktak:
NO STOPPING