cześć waże 78-79 kg. baaardzo chciałbym schudnąć 8-9 kg. trenuje kolartwo gorskie i ta waga to kosmos!! mam 176 cm wzrostu. poszukuje skutecznej metody treningowej mam nadzieje że taka tu znajde od niedzieli tj. 26.12.2004 zaczałem biegac od 2 miesięcy na siłowni zacząłem trening ogolnorozwojowy - wzmacniacjacy. bardzo proszę o pomoc ... BŁAGAM..:):)
Zaczales od d... strony .
Rob to co sprawia Ci frajde i NIGDY nie umartwiaj sie pod katem chudniecia . Waga pojdzie w dol szybciej jak nie bedziesz o tym myslal .Wieksza waga w okresie zimowym zwiekszy sile na wiosne . Majac petarde w nogach , bedziesz mogl latwiej osiagac wieksze predkosci i czasowo je utrzymac .
Myslac o chudnieciu predzej czy pozniej popadniesz nw dolek . Po co Ci ta obsesja ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
dzięki ... to zapytam inaczej : potrzebuje program treningowy w celu podniesienia ogolnej wytrzymalości. tak jak pisałem wczesniej trenuje amatrosko MTB. chce przez zime sie wzmocić. zaczałem biegac, siłownia itd.. chce to jedynie ułożyc w jakis sensowny plan .. co gdzie i jak ... może tak ktoś mi pomoże... pozdrawam marek
Musisz poszperac na necie . Forum sluzy do nakierowania . W kilku slowach nie sposob kompleksowo omowic treningu . Ale przewertuj archiwum .
Czy chodzi o rower czy bieganie ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Kolego MarekDr. zakup sobie poprzez www.bukrower.pl ksiązkę Joe Friela "Biblia kolarza MTB" nie ma w Polskim języku lepszego opracowania w temacie treningu kolarskiego ze szczególnym uwzględnieniem treningu MTB.
A teraz odpwoiedz na to twoje pytanie. Ty masz nie odchudzać się bo odchudzają się Panienki ala fitness tylko masz poprzez ciezki trening zmieniać proporcje w swoim organizmie pomiędzy tkankami tłuszczowa miesniowa i td. W kolarstwie najistotniejsza jest moc jaka kolarz potrafi generować wdanych warunkach przy danym oporze zew. przez okreslony czas. Oczywiście że jeslki ktoś o mnijeszej wadze genereje tą samo moc co inny kolarz o większej masie to ten lżejszy bedzie śmigał lepiej ( przykład ktoś policzył oszacował moc generowana przez Amstrong a i Urlicha podczas czasówki górskiej na LAlpe De Huez wyszło że obaj generowali tyle samo czyli około 440 Watów ale Amstrong jest trochę lżejszy od Urlicha i był n amecie przed nim okołó 1 minuty ) ale aby organizm mógł generować tą moc potrzebuj emieśni i gdy zaczniesz sie gwałtownie odchudzać i strcisz szybko 7-9 kg to twoje miesnie nie bedą mogły wygenerować duzej mocy i bedzies zjeszcze gorszy. Trzeba być coraz lzejszym al epoprzez ciezki trening a nie odchudzanie. Poczytaj ksiażke Joe kup ja sobie kosztuje 45 zł polecam.