Kiedyś jak człowiek był dużo młodszy, miał małe pojęcie o treningu to różne pomysły przychodziły do głowy min bieganie z dodatkowym obciążeniem na nogach. Co mi to dało? Nie wiem

. Ja spróbowałem parę razy i dałem sobie spokój. Mój kolega z którym biegałem używał obciążenia dodatkowego na nogi przez dłuższy czas. Co jemu to dało? Poważną kontuzję, miał operację (nie wiem dokładnie na co bo nie pamiętam czy ścięgna czy stawy ale generalnie okolice kolan) i dłuższą przerwę od jakiegokolwiek treningu. Moim zdaniem niezbyt dobry pomysł.
Taka luźna uwaga, czasami dziwią mnie niektóre pomysły młodych osób pytających o trening (Siuwen to nie do Ciebie uwaga, tylko tak ogólnie), teraz w dobie internetu, dostępu do fachowej literatury padają tak dziwne pytania, że ręce opadają

.
Siuwen piszesz, że chcesz biegać 20km dziennie i to jeszcze z obciążeniem. Napisz coś o sobie. Jak długo już biegasz? Jakie masz doświadczenie w treningu itd. Na tym forum są osoby które na pewno Ci doradzą co i jak tylko poczytaj najpierw, zainteresuj się tematem, napisz coś o sobie.
Pozdrawiam