Pół roku treningu i co dalej ?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tobago
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie,

Z czystym sumieniem zakładam ten wątek. Nie chciałem jak większość ruszyć szturmem zakładając szereg tematów "jakie buty" "kiedy schudnę" itp. Dlatego chciałem sie sprawdzić czy wytrwam i jak długo wytrwam, dopiero potem uderzyć do grona szanownych Kolegów i Kolezanek ;) (porcja wazeliny zaaplikowana, teraz do rzeczy;))

Od stycznia zacząłem biegać, na początku biegałem 2-3 razy w tygodniu po kilka kilometrów (4-5). Ale po ok miesiącu tak mi weszło w krew że wyrobiłem w sobie nawyk biegania co drugi dzień. (Bieganie jednak uzaleznia)

Obecnie biegam własnie co drugi dzień dystans ok 9km. Zajmuje mi to średnio 30min.

Problem w tym że nie mam żadnego planu treningowego. Z tego co czytam to troche źle. Zwracam sie do Was z pytaniem co teraz? Zwiększać dystans?

Bieganie dla mnie jest sposobem na nerwy. Nie chciałbym sie jakoś dodatkowo 'spinac' żeby wyrabiac się w określonych planach treningowych.

Liczę na Wasze sugestię i porady :)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Musisz odpowiedzieć sobie na pytania - czy masz jakiś specyficzny biegowy cel?
Plany treningowe zazwyczaj są po to, żeby taki cel zrealizować.
Wystartować w jakimś biegu itd.
Jeśli sprawia Ci przyjemność sposób w jaki biegasz to żadnego planu nie potrzebujesz.
tobago
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tym czasem to tak 'na oko'. Dystans podobnie. Na najbliższym treningu bede wiedział dokładniej bo pierwszy raz bede biegł z gps w telefonie ;)

Satysfakcja z biegu jest ale może z czasem pobiegłbym w jakimś maratonie.
Fajnie byłoby widzieć postępy. Dziś 8 za pół roku 15km ;)
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie tak... Najpierw trzeba sprecyzować sobie cel a potem przejść do realizacji...
15 kilometrów pewnie już przebiegniesz tylko wolniej niż te 9...powodzenia
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
tobago
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jakis czas temu dla sprawdzenia się zrobiłem 13km. Zmęczenie jak przy normalnym treningu.

Dzis biegnąc ze stoperem trasę 7.5km wykonałem w 32.6min. Rewelacji nie ma ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ