Ból

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kwas1982
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mam problem podczas biegu po pewnym czasie zaczynaja mnie bolac stopy ( chyba miesnie ) od śrudstopia do polowy wysokosci łydek. Biegam od ponad miesiaca a ten problem wystepuje od 2 tygodni . Przebiegam 3,3Km ( w 15min) i staje bo dalej mi sie nie chce chociaz bym mógl dalej biez ale to zadna przyjemnosc jak bola tak stopy. 2 lata temu tez biegalem i nie mielame tego problemu, ale wazylem 10kg mnie niz teraz ( teraz waze 80kg przy wzroscie 185cm ) moze w tym jest problem ?
PKO
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może  to wina butów?
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
kwas1982
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

być moze ale 2 lata temu biegałem w tych samych. Ja mialem juz kilka dolegliwosci ktore przeszly same. Najpierw odcieski, potem bolał mnie stopy ( ale kosci stóp) tera bola mnie mniesnie stóp. Moze poprostu sa zasłabe i po paru tygodniach jak sie wzmocnia to samo przejdzie
Awatar użytkownika
Drewniacki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie - odciski. Mi od biegania się robią odciski. Czy to wina butów? Biegam z tym, ale przyznam, ze sprawia mi to pewien dyskomfort. Próbowałem zaklejać pięty (bo tam mi się robią odciski) plastrem było OK. Ale stwierdziłem raz, ze może przeszło, a dwa, że trzeba stopy hartować. Ale nie przeszło i jednak jestem zmuszony je hartować. Z tym że takie odciski to chyba nie jest normalna sytuacja. Zrobiły mi się jak wybiegłem po raz pierwszy w nowych butach i wtedy myślałem, ze to normalne. Ale te odciski nie przeszły. Co robić?
[b]Drewniacki[/b] says:
[i]Rock'n'Roll, baby![/i]
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W jednych butach biegowych robiły mi sie pęcherze na stopach. Ktoś mi podpowiedział, że może to być wina za wąskich butów. Zmieniłam na szersze i mam po problemie.
Drewniacki, może w Twoich butach w tym miejscu jest szew, albo jakaś wada niewyczuwalna palcami i to juz wystarczy do zrobienia odcisku.
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
Awatar użytkownika
mich81
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

moze biegasz po zbyt miekkim terenie mnie np. bola stopy gdy mam chociaz 500m przebiec po piachu( taki las co zrobić :)) .  pomaga mi na to "jeżdzenie dolną powierzchnia stopy po piłce od tenisa" nie wiem dlaczego ale moze to kwestia masażu :0 pozdrawiam
biegnij Forrest !!!
Awatar użytkownika
Ponczo
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from kwas1982 on 12:51 am on Sep. 11, 2004
Biegam od ponad miesiaca a ten problem wystepuje od 2 tygodni. 2 lata temu tez biegalem i nie mielame tego problemu
Czy to oznacza ze miales jakas przerwe??
Jak ja zaczynalem to przechodzilem mniej wiecej to samo. Najpierw zaczynały mnie boleć stopy - rozbiegałem, później łydki - rozbiegałem etc. Może to kwestia czasu?

(Edited by Ponczo at 8:12 pm on Sep. 11, 2004)
"Ours is not to question why Ours is
but to do or die" [url]http://www.kawaleria.pl[/url]
[url]http://www.kravmaga.com.pl[/url]
kwas1982
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no nie wiem pozyjemy zobaczymy, thx za wszystkie odpowiedzi
Awatar użytkownika
kichol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

O rozmawiacie o bólach to ja mam ich pełno nie dawno wyleczyłem lewe scięgno ahilesa bo byłem na fizykoterapii a teraz mam znów problem z lewą łydko i tak na okrógło w zeszlym roku miałem 3 miechy problemy z biodrem. Bóle to u mnie normalna to pewnie dlatego tak słabo biegam, ale lubie to robic i nie przestane jak macie jakieś przepisy na różne dolegilwości to piszcie z góry dzięki
Jest jedna rzecz dla której warto żyć bieganie
sms
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kwas1982, po mojemu przyczyna sa: buty i nadwaga,a wlasciwie obydwa te czynniki. Po pierwsze najprawdopodobniej masz zle dobrane buty. Stawialbym, ze sa "w sam raz", podczas gdy do biegania, szczegolnie dluzszych dystansow rozmiar buta trzeba tak dobrac,zeby palec z tylu mozna bylo wcisnac. Nadwaga tylko pogarsza sprawe, bo noga szybciej puchnie - i pewnie stad te problemy.  Jesli buty sa dobrze dobrane, to moze juz sa za bardzo wyeksploatowane i amortyzacja nie dziala.
Kazdy chyba placi takie frycowe, jak pierwszy raz kupuje buty, tym bardziej, ze w sklepie z butami nie ma sprzedawcow, tylko "podawacze butow". Moje pierwsze buty kupilem wg. zasady "w sam raz".  Juz podczas dluzszych treningow nogi bolaly mnie tak, jakbym je trzymalw imadle :-) Przebieglem moj pierwszymaraton i mialem cale nogi w bablach oraz paznokcie jakby mnie przesluchiwano w siedzibie Getsapo albo innym Guantanamo. Pierwsze co zrobilem, to wyrzucilem te buty do szafy - dzis nie uzywam ich nawet na rower - i kupilem sobie odrobine wieksze.  Od tego czasu nie wiem co to jest odcisk, a i paznockie udalo mi sie prawie doprowadzic do porzadku.
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nadwaga? ja mam 186 cm wzrostu i 80 kg wagi czyli prawie to samo, to jest nadwaga? sms chyba coś pokręciłeś.
Greg
sms
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Absolutnie masz racje. Pokickalo mi sie wieczorkiem i zle odjalem 186-80 :-) Ale buty moga byc przyczyna problemow.
Awatar użytkownika
Acid
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty to przyczyna twoich dolegliwości. Wstyd się przyznać ale ja miałem taki sam problem ze swoimi pierwszymi butami, koniec końców po upływie około miesiąca musiałem je zepchnąc za symboliczna cene na allegro. Tobie radzę zrobić to samo, szkoda stóp !
Greg
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ