Komentarz do artykułu Paul Robbins dla sport.pl
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wiadomość dla pozbawionych internetu:
tekst ukazał się we wczorajszej GW.
--------------------------
czekam na dzień, kiedy Renato Canova zostanie zatrudniony jako główny specjalista od przygotowania motorycznego w polskiej ekstraklasie.
widzę szanse na ostatecznie rozwiązanie problemu piłki nożnej w naszym kraju.
---------------------------
zdrówko
tekst ukazał się we wczorajszej GW.
--------------------------
czekam na dzień, kiedy Renato Canova zostanie zatrudniony jako główny specjalista od przygotowania motorycznego w polskiej ekstraklasie.
widzę szanse na ostatecznie rozwiązanie problemu piłki nożnej w naszym kraju.
---------------------------
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
endurable
-
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś żonka spytała Mnie:"Dlaczego Ty ciągle katujesz tą ligę mistrzów a nie ligę polską" Spojrzałem na nią i mówię: "Bo oni biegają pełne 90 minut a polacy nie więdzą tego że mecz trwa tyle czasu bo po godzinie biegania mają już z tym problemy. Jak widzę że zawodnik grający przez 80 minut potrafi przebiec szybko z piłką przez całe boisko dryblując przy tym obrońców to Mi się chce takie mecze ogladać."
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ktoś się wybiera na szkolenie ? 

- AkitaInu
- Stary Wyga
Nie wiem jak wielu z was ma odczucie, że piłka nożna w naszym kraju to taki wrzód na d...e. Twierdzę i będę twierdził, że gdyby 1/3 tej kasy, którą pochłania piłka nożna została zaadoptowana na inne dyscypliny sportowe np. bieganie :>, to mielibyśmy więcej radości jako kibice polskich medalistów niż z piłkarzy. Jednak tej machiny finansowej pewnie nie uda się zatrzymać.
-
- Rozgrzewający Się
nie jestem i nie będę kibicem piłki nożnej , co do przygotowania motorycznego zgadzam sie wczoraj na temat artykułu rozmawiałem z piłkarzem lechii ,który przychodzi do mnie do sklepu .Facet ma 23 lata i biega na teście coopera 3200m , mało tego uważa to za świetny wynik a moje 3300 skomentował ,że musiałem sie pomylić.sportowiec z niego jeśli chodzi o wydolnośc żaden, ale co do kasy nie masz racji nikt nie pompuje w piłkę żadnych pieniedzy jest ona ( pzpn )samo finansującą sie organizacją m.in dlatego nie można rozmontować tego cyrku , bo to ich cyrk i ich małpyAkitaInu pisze:Nie wiem jak wielu z was ma odczucie, że piłka nożna w naszym kraju to taki wrzód na d...e. Twierdzę i będę twierdził, że gdyby 1/3 tej kasy, którą pochłania piłka nożna została zaadoptowana na inne dyscypliny sportowe np. bieganie :>, to mielibyśmy więcej radości jako kibice polskich medalistów niż z piłkarzy. Jednak tej machiny finansowej pewnie nie uda się zatrzymać.
biegam bo to szkodzi gdy się chodzi
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
O motoryce polskich piłkarzy krąży niejedna anegdota.czesiu.anolik pisze:nie jestem i nie będę kibicem piłki nożnej , co do przygotowania motorycznego zgadzam sie wczoraj na temat artykułu rozmawiałem z piłkarzem lechii ,który przychodzi do mnie do sklepu .Facet ma 23 lata i biega na teście coopera 3200m , mało tego uważa to za świetny wynik a moje 3300 skomentował ,że musiałem sie pomylić.sportowiec z niego jeśli chodzi o wydolnośc żaden, ale co do kasy nie masz racji nikt nie pompuje w piłkę żadnych pieniedzy jest ona ( pzpn )samo finansującą sie organizacją m.in dlatego nie można rozmontować tego cyrku , bo to ich cyrk i ich małpy
A co do dotacji, to rzeczywiście PZLA bierze z budżetu państwa więcej kasy niż PZPN.
Piłki kopanej w polskim wydaniu nie cierpię. W zachodnim wydaniu jest OK ale jest tego zbyt dużo. Przerost marketingu i kasy nad sportem.
-
- Wyga
To jest ciekawe:
"...W jakim stopniu sportowcom może pomóc farmakologia? Ta dozwolona oczywiście.
- Zawodnik przygotowujący się motorycznie może o 80 procent poprawić parametry dzięki odpowiedniemu odżywianiu i suplementacji. Odżywki, nawodnienie i izotoniki mają niebagatelny wpływ..."
"...W jakim stopniu sportowcom może pomóc farmakologia? Ta dozwolona oczywiście.
- Zawodnik przygotowujący się motorycznie może o 80 procent poprawić parametry dzięki odpowiedniemu odżywianiu i suplementacji. Odżywki, nawodnienie i izotoniki mają niebagatelny wpływ..."
Czarek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No właśnie - tylko pytanie czy to nie dotyczy głównie tych sportowców gdzie jest wysiłek raczej nie wytrzyałościowy, raczej siłowy.
-
- Wyga
A co to właściwie jest motoryka?
Siła + wytrzymałość + szybkosć + gibkość ?
Ale jak to mierzyć?
Siła + wytrzymałość + szybkosć + gibkość ?
Ale jak to mierzyć?
Czarek
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Byłem na szkoleniu Paula Robinsa.
Dobrze, że nie było Russiana bo nigdy by się to nie skończyło.
Bo on po prostu szacuje intensywności treningowe (trzy zakresy tętna) dla swoich zawodników właściwie spod dużego palca - to znaczy szacuje wydolność zawodników z testu na bieżni z maską ale ta maska nie analizuje składu wydychanego powietrza a jedynie jego objętość.
Pokażę wam może jak się uda jak to wyglądało.
Na zdjęciach możecie nabrać przekonania, że to było niezwykle profesjonalne. Może było jak na polską piłkę ale myślę, że Ryszard Szul spokojnie byłby w stanie zrobić to nie gorzej jeśli nie lepiej.
Ale Paul ma za sobą lepszą legitymację - np pracę w Evertonie.
Aa - i jeszcze - biegałem na najlepszej mechanicznej bieżni świata.
Dobrze, że nie było Russiana bo nigdy by się to nie skończyło.

Bo on po prostu szacuje intensywności treningowe (trzy zakresy tętna) dla swoich zawodników właściwie spod dużego palca - to znaczy szacuje wydolność zawodników z testu na bieżni z maską ale ta maska nie analizuje składu wydychanego powietrza a jedynie jego objętość.
Pokażę wam może jak się uda jak to wyglądało.
Na zdjęciach możecie nabrać przekonania, że to było niezwykle profesjonalne. Może było jak na polską piłkę ale myślę, że Ryszard Szul spokojnie byłby w stanie zrobić to nie gorzej jeśli nie lepiej.
Ale Paul ma za sobą lepszą legitymację - np pracę w Evertonie.
Aa - i jeszcze - biegałem na najlepszej mechanicznej bieżni świata.

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jaka to bieżnia?
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
powiedział coś ciekawego?
we gather energies
endurable
endurable
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Sam będziesz musiał ocenić, zrobię dzisiaj jakieś krótkie podsumowanie.