Proszę o pomoc!!!!!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
LordCzacha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Gram w piłkę nożna i chciałbym poprawić moja szybkość zwinność i wytrzymałość. Dodam jeszcze ze mam 15 lat 172cm i ważę 58kg. Najbardziej zależałoby mi na szybkości i zwinności bo z wytrzymałością jest dobrze. Technikę mam bardzo dobrą i drybling też. Bardzo łatwo mi idzie okiwanie obrońcy ale on niestety zaraz mnie dogania i jest dupa.

Na 1000m mam 3;15 to jest nawet dobrze ale do 3:00 chciałbym zejść.
Na 100m mam około 15sek więc nad szybkością bym chciał najbardziej popracować i zwinnością bo tutaj też trochę kiepsko

Mam nadzieje że mi pomożecie :d
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LordCzacha pisze:Bardzo łatwo mi idzie okiwanie obrońcy ale on niestety zaraz mnie dogania i jest dupa.
Rozumiem, że ta dupa oznacza, iż gdy Cię dogoni, to odbiera Tobie piłkę, tak? Gość musi mieć paskudny charakter, żeby tak utrudniać drybling. Powinien dostać czerwoną kartkę za przeszkadzanie w grze.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LordCzacha pisze: Najbardziej zależałoby mi na szybkości i zwinności bo z wytrzymałością jest dobrze.
Kiedyś z kumplami właziliśmy przez siatkę do sadu po jabłka. Później ćwiczyliśmy swoja szybkość i zwinność podczas ucieczek od właściciela. Jakie my wówczas czasy wykręcaliśmy, a jak zwinnie przez siatkę się przeskakiwało. Poezja. Kto nie uciekł ten trąba. Nie grał już z nami w piłkę ... bo go starzy nie puszczali.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety, Jurek nie mogę zastosować Twojej metody. Mój sąsiad ma śliwki i ani jednej jabłonki.
:) Tomek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A moze ma psa ? ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja na swoim przykładzie zauważyłem że odkąd biegam to z szybkością jest u mnie dużo dużo lepiej.. start do piłki mam że zaskakuje nawet siebie:P ale czy jakiś szczególny plan...?? musisz wzmocnić nogi spróbuj z kolega (jeśli masz taką możliwość) spiąć sie pasami i obrócić placami i gaz i kto kogo przeciągnie... tak robią na treningach piłkarze to wiem...
Maks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szybkość? Tzn. chodzi Ci o sprinty, tak? Pewno trener was truchtem zamulił :bum:. Polecam wszelkie ćwiczenia rozciągająco-siłowe na nogi oraz bieganie z maksymalną prędkością raz w tygodniu (przez maksymalnie 6 tygodni) odcinków 8x 30m na przerwie 3,5 minuty w staniu/marszu. Sprinty rób po dość solidnej, ale nie męczącej rozgrzewce. Acha i nie biegaj tego dzień po treningu, bo będziesz zamulony, raczej rób to dzień przed treningiem i traktuj to jako pobudzenie szybkościowe.
Szukasz trenera?
[url=http://pawelgrzonka.pl/]Plany treningowe, kompleksowa opieka trenerska[/url], bieganie, chód sportowy
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

polecam sprinty z maksymalną prędkością codziennie przez 6h.

technika, drybling, wytrzymałość, szybkość, psy, śliwki i parkany zejdą na drugi plan.

warto czasem odkryć coś nowego w życiu.
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

polecam sprinty z maksymalną prędkością codziennie przez 6h.

technika, drybling, wytrzymałość, szybkość, psy, śliwki i parkany zejdą na drugi plan.

warto czasem odkryć coś nowego w życiu.
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ