Obciazniki na nogi

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
urbi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich zgromadzownych. Temat troche nie jest zwiazany z bieganiem lecz z cwiczeniem wyskoku. Mam 185 wzrostu 73 kg wagi interesuje sie siatkowka. Chce poprawic wyskok i kumpel pozyczyl mi ciezarki 2 kg i jestem ciekaw czy moge spokojnie bez problemowo chodzic w tych ciezarkach by nienabawic sie kontuzji zwiazanych z kolanem?? Wczesniej mialem stuczona zepke ale wszystko juz jest oki. Prosze o odpowiedzi. Z gory Dziekuje
[b]urbi[/b]
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja bym się raczej bał o  jakies ścięgna achillesa. Nie wiem czy to najlepszy spoóśb na poprawienie skoczności.
Awatar użytkownika
urbi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jaki znacie dobry sposob na cwiczenie wyskoku??
Prosze odpowiedzie czy taki trening jest dobry?? Mam na mysli czy nie bedzie zadnych usterek w organizmie lecz korzysci czyli lepszy wyskok. I oczywiscie czy ten trening mozna przeprowadzac z ciezarkami?? A Adresik do treningu podaje tutaj : http://www.azs.gower.pl/wyskok.htm

(Edited by urbi at 11:33 pm on Mar. 7, 2004)
[b]urbi[/b]
Awatar użytkownika
boowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kiedyś też patrzyłem się za czymś takim http://www.toya.net.pl/~kamil_niewiadomy/wyskok.htm
własciwie cwiczenia w większości się pokrywają, ale jest dokładniej rozpisana tabela ile powtórzeń w którym tygodniu
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciężarki, ładnie wyglądają na filmie karate-kid :) ale w rzeczywistości są pomoć bardzo kontuzjogenne.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po pierwsze absolutnie nie zaczynaj z cięzarkami.
Najpierw dłuższy czas ćwiczenia bez dodatkowego obiciążenia i według mnie jak sie przyłożysz to żadne ciężarki nie są potrzebne.
A jeśli juz się uprzesz to 2kg na nogę to wbrew pozorom duuuużo. To jest dobre do statycznych ćwiczeń ale nie do dynamiki.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
urbi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy  ten trening co podal boowa jest skuteczny?? Jeszcze go nie testowalem ale jestm ciekaw czy skuteczny??
[b]urbi[/b]
Awatar użytkownika
boowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie wiem sam osobiście go nie robiłem ,coś tam na pewno pomoże ale w jakim stopniu nie mam pojęcia.
Jeśli jeszcze chodzi o kwestie wyskoku też kiedyś słyszałem o istnieniu specjalnie wyprofilowanych butów
(nie pamiętam ani nazwy ani firmy) w których podczas zwykłego biegu cwiczy się wyskok. Tyle tylko że słyszałem też że przy ich używaniu łatwo się nabawić kontuzji :ech: Trcohe ogólnikowo ale nic więcej nie pamiętam kiedyś ktoś mi o nich mówił.

(Edited by boowa at 9:43 pm on Mar. 9, 2004)
Awatar użytkownika
eLGombar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ten trening robił mój znajomy. który grał w kosza. Nawet sobie go chwalił i mówił, że poprwaił mu sie wyskok (nie pamietam juz o ile), ale mówił że jest przej***** i trzeba bardzo uważać bo o kontuzję nie trudno i ze bardzo ale to bardzo ważna jest dobra rozgrzewka.
Blinded by the light ... another runner in the night
[url]http://www.dystans.krakow.pl[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ