siłownia i bieganie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Przemek 23
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trenuję na siłowni gdzie wykonuję treningi obwodowe trwające ponad godzinę. Dodatkowo 2-3 razy w tygodniu biegam po 45 minut. Jest to bieg w wolnym tempie, podczas którego wykonuję 6-7 sprintów na odcinku ok 100 m. Uważam, że tego typu treningi to bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ moim celem jest pozbycie się tłuszczu. Mam jednak pytanie: w jaki sposób sie odżywiać po wykonaniu tych treningów?? Czy wskazane np. jest picie surowych jajek, jedzenie ziemniaków? Piję np. szejki białkowe po treningu na siłce w celu szybkiej regeneracji ale nie wiem czy to jest dobre do zrzucenia tłuszczu??
trening jest częścią mnie...
PKO
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przed treningiem na pół godziny dobre białko(nie jakieś olimpy) i węgle(np. carbo) jak 1:2 i to wszystko. Po treningu do 1h dobry posiłek obfitujący w chude mięso, warzywa i węgle najlepiej z kaszy jaglanej albo gryczanej nie więcej jak 70g suchego produktu + z dwie kapsy omegi albo łycha oleju lnianego, od tego zacznij jak będzie ci za mało to jabłko albo jakiś owoc.

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odzywki, ktore mozna kupic w sklepie to tylko jedna wielka sciema przemyslow farmaceutycznych. Jedyne co naprawde działa i nikt nie ma watpliwosci na ten temat zeby podbic mase i jest dostepne w sklepie to kreatyna. Wszyscy w swiecie profesjonalnego sportu wiedza, ze to co naprawde działa jest zabroninone albo na recepte w aptece. Mozna wlewac w siebie szejki itp, ale lepiej odzywiac sie racjonalnie. Jezeli zas chodzi o odchudzanie to ja bym narazie wycofal sie z szejkow bialkowychf. Zacznij normalnie sie odzywiac i po treningach wypij weglowodany czyli jakis swiezy sok najlepiej warzywny z marchwi i jablka.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

OlekB pisze:Przed treningiem na pół godziny dobre białko(nie jakieś olimpy) i węgle(np. carbo) jak 1:2 i to wszystko. Po treningu do 1h dobry posiłek obfitujący w chude mięso, warzywa i węgle najlepiej z kaszy jaglanej albo gryczanej nie więcej jak 70g suchego produktu + z dwie kapsy omegi albo łycha oleju lnianego, od tego zacznij jak będzie ci za mało to jabłko albo jakiś owoc.

pozdro
kolego OlekB przeczywawszy twoja wypowiedz odnoszę wrażenie że coś gdzieś przeczytałeś po swojemu to co przeczytałeś przemieszałeś i w ten sposób podaleś tu temu koleze w swej wypowiedzi. Proponujesz goścoiwi na 30 minut przed treningiem biegowym jeść posiłek białkowo- węglowodanowy ..................................... czy ty biegałes kiedyś zaraz po jedzeniu ???? Druga rzecz w temacie regeneracji po teningu to w posiłek do 60 minut po treningu przuciłes 2 rzeczy na raz
1. to co się daje wokno węglowodanowe 30 minutowe
2. oraz główny posilek po treningowy.

Widzę że chyba sam nie wiesz czy jkestes biegaczem czy uprawiaczem sportów siłowych. Nawet odpowiadajac nie zapytałes kolegi czy zależu mu na utryzmaniu masy mieściowej czy np. stosuje trening odwodowy jako rodzaj treningu wytryzmałości silowej do biegania itd. itd.

Gdzie wgazecie kultyrystycznej przeczytałeś o oleju lnianym i innych rzeczach i widzę że powtzrzasz to bez wniknięcia w konkretny przypadej tego kolegi, ktory nawet nie napisał jaki jest jego cel.

Tompoz
Tompoz
Przemek 23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz- napisałem jaki mam cel
trening jest częścią mnie...
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@tompoz

Chłopie czytaj z uwagą bo mnie juz biere normalnie o.O, wszystko co napisałem dotyczy siłowni !!! nie biegania !!, bieganie to "another side of the moon" więc mając wiedzę na temat żywienia i treningu nie pisałbym tak głupiego tekstu tylko od razu kapnąłbym się że to tylko i wyłącznie dotyczy siłowni. Jeżeli chodzi o doświadczenie z dietą i siłownią, redukcją lub budowaniem tkanki mięśniowej jak najoptymalniej i zdrowo niestety albo nawet stety mam dość duże doświadczenie.

Jeżeli ty wyjeżdżasz mi z gazetą to wiesz co daruj sobie dalszą rozmowę, bo ja w gazety nie patrzę wszystko co wiem zostało przetestowane praktycznie, wiedz moja na ten temat opiera się o dobre książki, internet, praktykę i wymienianiem doświadczeń, nowości między lepszymi ode mnie.

Jeżeli chodzi o NNKT z oleju lnianego albo siemia lnianego mielonego, niestety nie mają sobie równych pomijając olej rzepakowy.
Takie oto kwasy tłuszczowe mają znaczący wpływ na każde założenie dietetyczne i nie jest ważne jakie on sobie cele ustawi, tyle w tym temacie.

Chciałem jeszcze dodać że wszystko co napisałem wcześniej optymalnie przemyślałem, czy robiłby masę czy redukcję nie miało by to większego wpływu na jego stan zdrowia bo i przy masie odniósłby znaczne korzyści i przy redukcji. Jeżeli biegamy proponowałbym na siłowni robić masę z moimi założeniami i olać trening obwodowy na poczet treningu wielostawowego, bo jest on bardziej kreatywny niż głupie izolowane machanie.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 sie 2009, 14:32 przez OlekB, łącznie zmieniany 1 raz.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kolego Olek ty się znasz na silowni a trening odwodowy nazywasz trening izolowanym............................ chłopie ty chociaż wiesz co to jest trening odwodowy. Czy odruzniasz wytryzamłośc silowa od siły.
Zaczynasz temat ćwiczeć wielostawowych .................. a jaka to cechę motoryczną chcesz budowac ćwiczeniamiwielostawowymi.
I takie pytanie a podczas treningu odwodowego to nie można robić ćwiczeń wielostawowych ??????

wiesz urok treningu odwodowego jest taki że można go komponowac na wszystkie strony .......... od typowego treningu wytryzmalości tlenowej po trening wytryzmalości siłowej i skonczywszy na treningu czystej żywej siły.

Teraz wracająć do tematu kolegi co załozył ten temat gdy on chce bez szkody budowac mase mieśniowa i reazliować jednoczesnie trening biegowy intenswny. To musi przejśc na 5-6 posiłków dziennie w każdym musza być węgle oraz białko. Ale mysle że lepsze podpowiedzi kolega otrzyma na forum www.sfd.pl niż tu wtym zakresie.

Tompoz
Tompoz
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sorry ale udowodniłbym ci że lepsze będę miał wyniki stosując ćwiczenia wielostawowe w super seriach niż trening obwodowy. Trening obwodowy jest dobry na przygotowanie ciała pod trening specjalistyczny. Tyle czuję do takiego treningu co nic i nie mów mi w ten sposób że nie wiem co to jest trening obwodowy, bo każdy głupi to wie. Modulowanie treningu obwodowego niestety ma swoje wady, ćwiczenia izolowane dobrze wchodzą w skład treningu obwodowego to każdy wie, nie polecałbym jednak ćwiczeń wielostawowych do tego wariactwa. Przy ćwiczeniach wielostawowych potrzebna jest technika i precyzja wykonania, jeżeli ktoś wykonuje trening obwodowy ćwiczeniami wielostatowymi ma nie po kolei w głowie.

pozdrawiam
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piszesz kolego Olek niestety kolejne bzdury. Twierdząc że ćwiczenia wielostawowe nie nadają się do treningu odwodowego a to ciekawe. Piszesz kolejną bzdurę że ćwiczenia wielostawowe nie nadają sie do treningu odwodowego bo trzeba zachowac technike, a cow ćwiczeniach uzolowanych nie trzeba zachowac techniki. A co nie można robić 50 przysiadów z malym cięzarem z dobra techniką podczas jednej ze stacji odwodu, jak by nie patrzył przysiad ze sztanga na barkach jest ćwiczeniem wielostatowym.
Brniesz w pisaniu głupot coraz bardziej. W latach 70 tych gdy praktycznie nie było maszym na siłowniach to polscy sportowcy wszelkich maści rezlizowali wspaniałe treningi odwodowe sztanga olimpijka, piłami lekarskimi i rosyjskimi odwaznikami i były to ćwiczenia tylko wielostawowe.

Już lepiej pisz o decie bo coś te tematy bardziej kumasz.

Tompoz
Tompoz
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

OlekB nie wiem skąd bierzesz te informacje ale to są same bzdury jak pisał tompoz, z siłownią związany jestem już jakoś 6-7 lat i jeszcze nie słyszałem żeby ćwiczenia wielostawowe były czymś idiotycznym a wręcz przeciwnie, najczęściej do obwodów dobierane są ćwiczenia z wolnymi ciężarami które w ogromnym procencie są ćwiczeniami wielostawowmi które mają angażować więcej partii mięśni np. przysiad z sztangą, wyciskanie sztangi na płaskiej, wiosłowania, martwy ciąg, to wszystko są ćwiczenia wielostawowe, ćwiczenia izolowane są najlepsze jeśli chcemy skupić się na konkretnym mięśniu w celu poprawy jego definicji, gęstości mięśnia i jego jakości, nijak to ma się do obwodu który jest treningiem ogólnorozwojowym najczęściej stosowanym jako rozgrzewka.

Pozdro Forest Gump
RUN FOREST RUN!!!
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy obwodzie ciężko jest zachować technikę dla tego tak piszę, są ćwiczenia jak martwe ciągi, good morning, przysiad z przodu które wymagają skupienia nie nadają się do obwodu, dla tego lepszą alternatywą są super serie. Zwykły przysiad, wyciskanie zołnierskie, podciąganie w każdej kombinacji, pompki itd. to są wielostawowe które się nadają. Mam swoje zdanie po prostu, nigdzie tego nie wyczytałem to wszystko doświadczenie w pocie czoła. Moje wyniki które osiągnąłem w 14 miesięcy mówią same za siebie, na Optimum Gold, Carbo, diecie, od tego czasu wiele się nauczyłem i wiele poprawiłem, więc coś w tym co pisze napewno jest prawdą nie? :> Nie każdy ma takie mozliwości i chęci żeby odkrywać wiedzę w tej dziedzinie, nie jest to co prawda sylwetka do jakiej dążyłem ale 80% planu sprawdziło się wyśmienicie. Jestem w stanie napisać plan dla każdego, dodam że sportowcy obyli by się spokojnie bez treningu obwodowego, jest wiele alternatyw i może nawet lepszych.

przed i po w 14 miesięcy

Obrazek Obrazek

pozdro

Dodam że rozmowa dotyczy tylko sztangi, nie maszyn :)
Z mojej strony to tyle, nie będę się już włączał do tematu bo poglądy nasze deczko się różnią i nie ma się co przekrzykiwać ;)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Olek po pierwsze to gratulacje z tego co dokonałeś jestem pod wrażeniem. Winnes na stroch www,sfd.pl oraz www.suple.us
zamiescich swoje okonania jaka dieta jakie suple itd.
Jeszcze raz gratulacje.

Ale nistety Olek znowosz piszesz tak jak bys chciał na siłe nam udowodnić ze duzó wiesz wrzucasz superserie do treningu odwodowego, pewnie super seria moze byc np. stacją odwodu. Dalej wyskakujesz z jakimi anglojezycznymi nazwami ćwiczeń ( co to jest ten good morning ) mnie to razi stasznie jako człowieka wychowanego na siłowni. Posługujesz się pojęciem przysiad z przodu mówi się przysiad ze sztanga n aklatce na barkach, mówi się skłony siłowe itd. itd.

Prawda jest taka że ten kolega co załozył ten temat nie napisał co właściwie chce .............. powtarzam to po raz drugi mimo że on twierdzi inaczej.

Mysle Olek że więcej wiesz niż udało ci się przekazać w twoich postach. Sam sobie jesteś winien że tak np. przezemnie i nawet kolegę Foresta Gumpa zostałes odebrany. A więc uważaj co piszesz.

jeszcze raz gratulacje z tgo co dokonałeś przez 14 mięsięcy. Mam takiego kolegę trathlionistę ktorego historia tu była opisana dokonał rzeczy poodbnej do ciebie.

Jeszcze raz gratulacje.

pozdrawiam

Tomek
Tompoz
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OlekB - Szacunek stary!!!!!!! Może opisałeś gdzieś jak tego dokonałeś, jak się przygotowywałeś itd?
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@tompoz nie chciałem wciskać do obwodu super-serii to osobny trening ;)
W mój trening wchodziły 3 super-serie złożone z jednej pary ćwiczeń, czyli 6 ćwiczeń w 3 super-seriach wszystko wielostawowe.

Dieta 10PŻ 14 miesięcy
Trening siłowy w warunkach domowych(przygotowanie pod siłownię) w miesiąc
Trening siłowy 12 miesięcy
Bieganie 14 miesięcy w sumie 1490km na spokojnie
HIIT 4 miesiące 1x w tygodniu

To wszystko trwało 14 miesięcy no i wyglądam tak jak wyglądam, ale kosztowało trochę wysiłku.

Sorry że tak ta rozmowa się burzyła, miałem trochę zły humor, co złego to nie ja...

pozdrawiam
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

okej to ja się burzyłem niepotrzebnie jeszcze raz gratulacje

Tomek
Tompoz
New Balance but biegowy
Zablokowany