dystans 1000 i 50m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
nooby
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! W jaki sposób trenować aby osiągać przyzwoite czasy na dystanie 50 i 1000m
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć.. a dlaczego 50m? 50 metrów w zasadzie się nie biega na żadnych zawodach z wyjątkiem baaaardzo nielicznych okazjonalnych wyjątków..poza tym nie można być dobrym na 50m i na 1000m to dwie bardzo różne rzeczy... ale chętnie pomoge tylko napisz coś więcej ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
nooby
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pod koniec czerwca mam zamiar zdawać do Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej, na teście sprawności fizycznej jest bieg na 50 i 1000m. Idealnie byloby gdyby udało mi sie zejść poniżej 7 sekund na 50m i poniżej 3 minut na 1000. Dlatego proszę o pomoc w jaki sposób prowadzić treningi.
Awatar użytkownika
neo
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

3 minuty to byłby nawet ładny czas. Myślę że powinieneś się właśnie na tym skupić. Do czerwca jeszcze sporo czasu. Jeśli zaczynasz biegać, to wypadało by zacząć od zwykłego wybiegania w wolnym tempie. Dopiero później wprowadzić treningi tempowe np 6-8x200m w tempie minimalnie szybszym niż zakładane na 1000m. Raz w tygodniu BC2, tutaj raczej ciężko mi jest ustalić tempo, ale ja biegam BC2 według czasu na 1500m, czyli w granicach 4:20. Czyli jeśli się biega 1500m w 3:26 to tempo BC2 powinno wynosić ok 3:26/km. Dorzucić możesz skipy ABC, wieloskoki, jakieś podbiegi. Już teraz możesz zacząć co kilka dni po wybieganiu robić rytmy. Czyli luźny, szybki bieg. Ja biegam zawsze 10x100m

pozdrawiam i zyczę powodzenia!

(Edited by neo at 11:59 pm on Oct. 24, 2003)
[b]Neo Knight[/b]
[i]Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć[/i]
[url]http://www.bieganie.piwko.pl[/url]
Awatar użytkownika
flajek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja po 4 miesiecznej przerwie przez ostatni tydzień biegałem spokojnym tempem po godzince dziennie i wczoraj miałem zaliczenie na WAT na 1000m. Udało mi się wycisnąć 3.24 jak dla mnie to świetny czas, niemal bez przygotowania (bo co to jest ten tydzien? jedynie mogłem jako tako przygotować mięśnie do wysiłku) przy temperaturze 0 stopni, co więcej chyba nigdy nie biegałem 1000m.... ;) także myślę, że masz jeszcze baaardzo dużo czasu, żeby wyszlifować 1000m.  
Awatar użytkownika
Sabrinka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja na 50m miałam równo 7 sekund:) mierzyli nam na jakichś testahc na tkd.. O ot wy takei fajowe zaliczenia na studiach macie??? moja siorka wkuwa setki stron... z tym że jest na prawie... a ja bym chciała na AWF na turystyke... dobra, sorki-  pisze nie na temat:)
Żyć trzeba po to, by drażnić innych:D
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli mierzyli ręcznie to należy do wyniku doliczyć 0,24 s. Tak stosuje się na zawodach bez fotokomórki - to dodatek za spóżniony refleks mierzącego.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ