plan treningowy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czy mogłby mi ktos napisac plan treningowy do biegu gorskiego dystans przewaznie 15-20 km przewyzszenie 1700-2000  m
mam 27 lat i nigdy systematycznie nie trenwalem. KOndycje mialem niezla ale ostatnio tak sie zasiedzialem , że waga podskoczyla mi do 95 kg przy 178 wzrostu. Przerazilem sie i od 2 tygodni staram sie codziennie jezdzic na rowerku. jezdze ok. godziny staram sie to robic codziennie i ja na razie mi to wychodzi. nie wiem czy nie jezdze za ostro jak na poczatek bo pulsometr pokazuje mi przewaznie miedzy 160 - 180 uderzen (sprawdzałem mierzac recznie i pokazuje dobrze) pokazuje tak praktycznie przez cała godzine. na zakonczenie roie 2 minutowy sprint  i wtedy skacze do 198-200 .  CZy to normalne zebym mial caly czas tak wysokie tetno? po treningu czuje sie dobrze na poczatku troche bolałą mniew dupa ale teraz jezdze w pampersie i jest lepiej.  zrzucilem  przez 2 tygodie 7 kg, docelowo chce pozbuc sie 20 nie jest to jednak priorytetem, zdaje sobie sprawe ze trzeba to rozłozyc na dluzszy okres. Zauwazyłem ze kondycja sie m poprawia, na poczatku przejezdzalem ok 30-32 km na godzine teraz dochodze do 38 i staram sie by to drugie pol godziny było szybsze. nIe wiem czy dobrze trenuje i prosze o opinie. Za dwa tygodnie chce rozpoczac takze biegi. Prosze o jakis plan na dystans 15-20 km z przewyzszeniem ok 2000m
pozdrawiam
kubus
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
longrunner
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

napisz do mnie na gg: 3912613 podaj jeszcze raz tresc tego posta a odpisze ci w weekend (teraz nie mam czasu)
Longrunner
Keep on running!
ODPOWIEDZ