Przerwa w treningu do "POŁÓWKI" spowodowana kontuz

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

...jak na złość "pusciła" mi stopa wiec minimum tydzień przerwy mnie czeka. Mam jednak dylemat odnosnie realizacji planu. Jak go kontynuowac po przerwie? Odpuścic ten tydzień i leciec kolejny (wliczajac ten tydzien w przerwe) czy wznowic treningi od tygodnia który "przepadł"... :niewiem:
A moze całkiem zaczac na luzie kilka dni nie stosujac mocnych akcentow i pozniej powrocic do planu. Nie mam pojecia jak to ugryźć... :echech:
PKO
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnia wersja będzie najodpowiedniejsza.
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki, aby wznowienie treningów nie było tak trudne, jak w moim przypadku. Po dwutygodniowej przerwie spowodowanej kontuzją palca u stopy, ledwo przebiegałem 5km, gdzie przed kontuzją moim normalnym dystansem było 8-10km.
I faktycznie, lepiej nie szarżować.
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:50

Nieprzeczytany post

Ten plan legnie w gruzach, mysle ze wyjde biegać najwczesniej w przyszly piatek... 2tyg przerwy to sporo! Cholera! Jak na złość 8 tyg przed startem... niedlugo mialem zaczac BPS a tu lipa. Jedyna alternatywa to basen 2x w tygodniu i raz w tyg bede cwiczyl sile i dynamike nog... tyle. Podtrzymam troche kondycje i zobaczy sie za tydzien jak bedzie ze stopa...
:chlip:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ