witam
Czy ktoś doświadczony może ułożyć mi plan treningów ? Moim celem jest 3000 m w czasie 13.30 i mam na to ok. roku. Fajnie jesli "efektem ubocznym" byłoby zrzucenie 5-6 kg. Jestem raczej początkującym , chociaż staram sie trochę biegać kiedy mam czas. Startuję z poziomu : 3000m w czasie 15.40- 16.00, więc do zbicia mam ok. 2,5 min.
plan na 3000m
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:50
- Życiówka w maratonie: brak
To trenuj pod 5km tych treningow jest kilka na stronce. Jak sie dobrze przygotujesy pod 5000 to i 3000 polecisz z czasem zadowalajacym.
Zacznij sobie od planu dla poczatkujacych (3X w tyg) Ten czas ktory chcesz osiagnac nie jest wygorowany, napisalbym ze banalny nawet (bez obrazy). A ile masz lat w ogole?
Zacznij sobie od planu dla poczatkujacych (3X w tyg) Ten czas ktory chcesz osiagnac nie jest wygorowany, napisalbym ze banalny nawet (bez obrazy). A ile masz lat w ogole?
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ulozyc to ci pewnie nikt nie ulozy, ale mozesz uderzyc do Nagora w watku wirtualny trener
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Rozgrzewający Się
Uwazam, że zbijesz te 2.5 minuty bez problemu w pół roku.
Sam tak miałem. po 4 miesiacach mam czas 12.58 na 3000 i ciagle schodzi w dół.
Po prostu biegaj ale dystanse na 5000 metrów, lub biegaj 30 minut 3 razy w tygodniu. I zainwestuj w dobre buty. Ja np: kupiłem Nike Air Pegasusy 25 i uważam ze są rewelacyjne jak na początek.
Sam tak miałem. po 4 miesiacach mam czas 12.58 na 3000 i ciagle schodzi w dół.
Po prostu biegaj ale dystanse na 5000 metrów, lub biegaj 30 minut 3 razy w tygodniu. I zainwestuj w dobre buty. Ja np: kupiłem Nike Air Pegasusy 25 i uważam ze są rewelacyjne jak na początek.