2 minuty, 2:35 i 4 jesteś sprawniejszy niż większość populacjiTiKTaK08 pisze:Dopiero zaczynam moją "przygodę"z regularnym bieganiem. Wymyśliłem sobie trening ale chciałbym poradzić się Was jakie czasy muszę osiągnąć na wymienionych w temacie dystansach żebym mógł sobie powiedzieć że jestem w "miarę sprawny"
. Wiem bieganie powinno być przyjemnością ale jednak chce mieć ustalony cel, do którego mam dążyć. Za pomoc z góry dziękuję
Błędne myślenie , aczkolwiek jak obiegasz się na krótszych to będzie Ci "lżej" na dłuższych. Zapas szybkości to cenna rzecz.TiKTaK08 pisze:W sumie to nie wiem dlaczego takie dystanse a nie inne chodzą mi po głowie biegam żeby wyrobić formę a nie zaliczyć egzamin czy coś w tym rodzaju. Być może dlatego akurat takie dystanse wybrałem. Wydaje mi się że na nich najszybciej będą widoczne rezultaty w przeciwieństwie do tych dłuższych jak 5000m czy 10000m
nie jestem ekspertem ale jesli masz juz ambicje zeby do czegos dojsc to na pewno po przemyslanym i STOPNIOWYM treningu. Musisz go wdrażać w zycie stopniowo... przyzwyczaic organizm do wysiłku a dopiero potem zwiekszac objetosc i intensywnosc. Jednym słowem jesli nie masz zbudowanych podstaw w postaci stazu treningowego lub po prostu aktywnosc fizyczna do tej pory była Ci obca to zrobienie wielkiego BOOOM-( w tym przypadku wziecie sie za trening od raz 7x w tyg) tylko CI zaszkodzi. pzdrTiKTaK08 pisze:Nie chce otwierać nowego tematu dlatego moje pytanie podpisuje pod tym. Czy trening 7 dni w tygodniu ma sens? Czy po nim osiągnę najlepsze rezultaty? I czy te rezultaty będą widoczne najszybciej? Wiem że pytanie może brzmieć głupio ale nigdzie nie znalazłem jasnej odpowiedzi a nie chciałbym zrobić jakiejś głupoty i sparzyć się przez ambicje na samym wstępie.
nie za szyblo - akuratpiotrek92 pisze:Te 4' na 1500m to chyba za szybko w porównaniu do 2'/800m i 2'35''/1000m. Wydaje mi się że 4'15'' to już cośgasper pisze: 2 minuty, 2:35 i 4 jesteś sprawniejszy niż większość populacji
przesadzasz....ssokolow pisze:co do treningu 7x w tygodniu - przyniesie efekty i to bardzo bardzo szybko - już po jakiś 2 tygodniach szansa na kontuzję wzrośnie do prawie 100%jeśli o to ci chodzi to powodzenia w szukaniu ortopedy.
wiem z własnego doświadczenia i doświadczenia kolegów że 2'/800 nie jest równoważne z 4'/1500. z tym 4'15'' przegiąłem, ale 4'10'' to już naprawdę mocno, i prawie dwa razy dłuższy dystans. choć to zależy od predyspozycji, szybkości, wytrzymałości... nie ma co się kłócić... ważne żeby tyle pobiegł i tak będzie najlepiejgasper pisze:nie za szyblo - akuratpiotrek92 pisze:Te 4' na 1500m to chyba za szybko w porównaniu do 2'/800m i 2'35''/1000m. Wydaje mi się że 4'15'' to już cośgasper pisze: 2 minuty, 2:35 i 4 jesteś sprawniejszy niż większość populacjiprzecież sie będzie rozwijał nie
?
niech chociaż jeden dystans tak pobiegniepiotrek92 pisze:wiem z własnego doświadczenia i doświadczenia kolegów że 2'/800 nie jest równoważne z 4'/1500. z tym 4'15'' przegiąłem, ale 4'10'' to już naprawdę mocno, i prawie dwa razy dłuższy dystans. choć to zależy od predyspozycji, szybkości, wytrzymałości... nie ma co się kłócić... ważne żeby tyle pobiegł i tak będzie najlepiejgasper pisze:nie za szyblo - akuratpiotrek92 pisze: Te 4' na 1500m to chyba za szybko w porównaniu do 2'/800m i 2'35''/1000m. Wydaje mi się że 4'15'' to już cośprzecież sie będzie rozwijał nie
?