BPS przed maratonem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jaki waszym zdaniem jest optymalny cykl przygotowania startowego na ok 2 tygodnie przed maratonem. Chce biegac w Maratonie Warszawskim i chce pobiec na ok 3.15.
Ibex
- raner
- Zaprawiony W Bojach
luzować luzować luzować jakieś przebiezki a na tydzień przed maratonem jeszcze dłuzsze rozbieganie ale nie za długie. no i dieta !!!
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja na 4 tygodnie przed biegam połmaraton. Czyli w BPS moge wpleść półmaraton. Ale może podacie jakieś szczegóły i wasze doświadczenia? Kiedyś biegałem "zawdowo" potem miałem 7 lat przerwy (!!!!) a od dwóch lat znowu zacząłem. Ale nie biegałem maratonów i potrzebuje troche porady
Ibex
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja moze nie do końca rozumiem, ale pytanie jest chyba - jak mam biegac 2 ostatnie tygodnie przed maratonem, tak?
Przejrzyj sobie Ibex to co na stronie maratonwarszawski.pl jest napisane przez Jerzego Skarżyńskiego - to jest ostatnia najniższa tabelka na tej stronie : TUTAJ MASZ LINK
A co do planu Irko to 33 km na nieco ponad tydzień przed maratonem to nie jest chyba dobry pomysł. 2 ostatnie tygodnie to ma być odpoczynek połaczony ewentualnie z sesjami interwaowymi - i to wszystko.
Przejrzyj sobie Ibex to co na stronie maratonwarszawski.pl jest napisane przez Jerzego Skarżyńskiego - to jest ostatnia najniższa tabelka na tej stronie : TUTAJ MASZ LINK
A co do planu Irko to 33 km na nieco ponad tydzień przed maratonem to nie jest chyba dobry pomysł. 2 ostatnie tygodnie to ma być odpoczynek połaczony ewentualnie z sesjami interwaowymi - i to wszystko.