no to jestem

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Sophie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mister "2:30" poprosił mnie, żebym się tutaj wpisałam, więc jestem ;)))
"...w ich oczach byla bowiem absolutna niewiedza świata. Sto razy chcial wyjść zza pulpitu i udusic panienki..."
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No, nareszcie.
A zatem chciałem wam przedstawić Sophie, o której zaraz napiszę więcej.
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przeglądając forum sfd można wywnioskować,że Kejt ma dużą wiedzę na tematy sportowe,szczególnie związane z bieganiem. Witamy więc na forum biegania.pl.

ps. Czy Sophie wie coś o ćwiczeniach rytmu technicznego?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Szanowni Państwo.
Przedstawiam wam Sophie, która jest z Krakowa.
IrkoS zamieścił posta (w temacie Plan Treningowy dla sprintera na 7 dni) w którym wkleił link do jakiegoś innego forum - SFD - czyli Sportowe Forum Dyskusyjne.
Poszedłem tym tropem i znalazłem bardzo ciekawą osobę - młodą dziewczynę, która z dużym zaangażowaniem i wydaje się znajomością tematu pisała o biegowych treningach szybkościowych, sile biegowej itd.
Jak dobrze wiecie, u nas nie ma zbyt wielu "szybkościowców" - są byli sprinterzy ale ich posty nie i porady nie były pisane z takim ......nie wiem jakie słowo użyć......Oooo....nie były pisane tak rzetelnie.
Jak wejdziecie na SFD i znajdziecie posty Kejt w części trening ogólnorozwojowy to sami zrozumiecie.
I ja tam wszedłem ale za głowę się złapałem bo uznałem, że ona się tam marnuje. Tam, gdzie przedewszytkim zaglądaja kulturyści, piłkarze chyba, koszykarze - ale prawie wogóle biegacze - prawie nikt nie czytał jej naprawdę wartościowych postów !!!
I dlatego postanowiłem wszelkimi siłami ściagnąć Sophie (tam Kejt) na bieganie.pl.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy na wysłany do Kejt list otrzymałem .....wkleję fragment (Sophie nie obraź się, że naszą prywatną korespondencję zamieszczam):

Cyt:
"Hej FREDZIO :)))
milo mi, ze 2:30 do mnie napisalo :) nadal stosujesz metode NIC, NIC, leki rozruch, NIC? ;))) ?www.bieganie.pl to wspaniala strona (nawet jest tam osoba o takim samym nicku jak ja :) jest tam wielu wspanialych biegaczy i specjalistow..........." koniec cytatu.

:o pomyślałem sobie. Jestem taki znany ;) ???
No i to jest właśnie Sophie/Kejt.
Mam nadzieję, że teraz często dzięki niej różne pytania o trening szybkościowy będą spotykały się z bardziej fachową odpowiedzią. Ja kiedys przeciez nawet komuś odpowiadałem na temat treningu dla 1500 metrowców - a ja przeciez jestem raczej teoretykiem.
Kasia jest młoda, żaden sekret to bo w jej profilu to jest - 21 lat, biega w AZS-sie na - jak rozumiem teraz średnie dystanse, przedtem biegała sprinty, chce zostać instruktorem LA. I ma dużo serca do biegania. Wydaje mi się, że sa to bardzo dobre rekomendacje.

Tak więc witaj Kasiu, bardzo sie cieszę i myśle, że nie tylko ja, że jesteś u nas i zaraz zadam Ci pierwsze Pytanie.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nooo. Irko był pierwszy więc ja z moim poczekam. Widzisz Sophie? Samo zaczyna się kręcić.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć Sophie, witamy na forum, Fredzio dużo mi o Tobie opowiadał...;)

Też biegałem kiedyś średnie, ale bez większych sukcesów - życiówkę mam 4.12, więc sama widzisz. Tak nawet myślę, że większość młodzieży, która tutaj zagląda to powinna zacząć od średnich, a nie od razu o maratonach, czy półmaratonach myśleć.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Spophie, on (PAweł) nie jest takim złym biegaczem więc mozesz z nim trochę porozmawiać.;)
W Berlinie w zeszłym roku zrobił 2:33:56, a 1999 2:32:24. Więc jest trochę słabszy niż ja będę :) ale dobry z niego chłopak.
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I ja , choć jestem już stary i sędziwy chętnie skorzystam z rad młodziutkiej Sophie. Tak rzadko pojawiają się na naszym forum specjaliści od krótkich i średnich dystansów.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No i wyjasnijmy jeszcze jedno, bo mogą powstać pewne podejrzenia: SOPHIE TO NIE FREDZIO !!!

[size=0.5]Sophie, to takie wyjasnienie związane z tym, ze mnie tu często posądzają o przyjmowanie różnych postaci.[/size]
Awatar użytkownika
Sophie
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki wielkie za tak mile przywitanie :))

Mam nadzieje, ze nie bedziecie miec mi za zle, jesli zaczne odpowiadac jutro, dopchalam sie na 5 minut do komputera, ale juz mnie poganiaja ;/

pozdrawiam wszytskich serdecznie
"...w ich oczach byla bowiem absolutna niewiedza świata. Sto razy chcial wyjść zza pulpitu i udusic panienki..."
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sophie, to nie są czcze posądzenia! Mnie też podejrzewano o to, że jestem Fredziem :) .
Witamy na tym forum miłą koleżankę.
Ja czasami zaglądam na forum sfd.
Jola
Pozdrawiam, Jola
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj Sophie !!
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sophie - czy ty aby nie korzystałaś z forum biegania roczek albo dwa temu? Nie wiem czy dobrze kojarze. Nie wiem jak Wam ale mnie ksywa Kejt brzmi bardzo znajomo. :)

(Edited by Bartek Sz at 4:41 pm on April 22, 2003)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem, to ta "kejt" na bieganie.pl to inna kejt. Aczkolwiek to koleżanka naszej Sophie.
Ja wtedy jeszcze na forum nie byłem - a co  - tamta kejt źle czy dobrze się w annałach zapisała ???
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Annały mówią, że tamta Kejt była dobrą obywatelką :)

Coś mi się zdaje, że dziewczyny pokombinowały z ksywkami i to na maxa :hejhej:

(Edited by Bartek Sz at 5:17 pm on April 22, 2003)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
ODPOWIEDZ