Komentarz do artykułu Metodą Skarżyńskiego 2:57 w debiucie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Myślę, że to bardzo dobry przyczynek do dyskusji o kilku sprawach.
1. Dla malkontentów treningu proponowanego przez Jurka Skarżyńskiego - że nie działa. Jak widać na niektórych działa i to w debiucie więc niech Ci na których nie działa zastanowią się co jest nie tak.
2. Że determinacja, konsekwencja i dieta - to klucze do sukcesu także jeśli ktoś myśli głównie o schudnięciu.
Henryk - wielkie gratulacje.
1. Dla malkontentów treningu proponowanego przez Jurka Skarżyńskiego - że nie działa. Jak widać na niektórych działa i to w debiucie więc niech Ci na których nie działa zastanowią się co jest nie tak.
2. Że determinacja, konsekwencja i dieta - to klucze do sukcesu także jeśli ktoś myśli głównie o schudnięciu.
Henryk - wielkie gratulacje.

- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Największą wadą wszystkich długoterminowych planów, powtarzam wszystkich, jest ich długoterminowość. Skąd Pan X, Y wie, że dany organizm zareaguje na proponowane bodźce w ten, a nie inny sposób? ( po sobie, po innych???) Wszystkich się wrzuca do jednego worka ponieważ to są amatorzy......... to niby mozna? - wg mnie nie, a kontuzje autora artykułu są doskonałym dowodem na to. Ale jeśli przyjmiemy, że złamanie 3 godzin to pikuś, to mozna i biegać co do sekundy na treningu i jeszcze więcej błędów popełniać. 

- Nagor
- Ekspert/Trener
Aż ciężko poznać po tych zdjęciach, że to ta sama osoba - ten grubasek i wyżyłowany, umięśniony facet poniżej. To wygląda jak w reklamie tych ducownych środków odchudzających
Gratulacje!

- jasiekpol
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 35:00:02
- Życiówka w maratonie: 2:56:23
- Kontakt:
Wyczyn kosmiczny. Też zrobiłem poniżej 3 godz w debiucie ale miałem za sobą kilka lat biegania na orientację. Już samo wstawanie o 4 rano na treningi, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Tego smsa wysyłąłeś na dobiegu do mety ???????????
Don`t walk if you can RUN GG 3600898
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Gratulacje
Ksiazka Skarzynskiego maraton ponizej 3h jest tylko dla tych osob ktore sa w stanie zlamac 3h
Predkosci sa tak dostosowane i tyle. Pan Jurek moglby rownie dobrze napisac ksiazke maraton ponizej 4h i dostosowac predkosci do 4h
Wiec jezeli kogos organizm jest przygotowany na to zeby zlamac 3h to to jest plan dla tych osob dla nikogo innego.
Ksiazka Skarzynskiego maraton ponizej 3h jest tylko dla tych osob ktore sa w stanie zlamac 3h
Predkosci sa tak dostosowane i tyle. Pan Jurek moglby rownie dobrze napisac ksiazke maraton ponizej 4h i dostosowac predkosci do 4h
Wiec jezeli kogos organizm jest przygotowany na to zeby zlamac 3h to to jest plan dla tych osob dla nikogo innego.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
Opadła mi kopara... i to poniżej pępką
sam się przygotowuję do martonu - przynajmniej w teorii i marzy mi się wynik 4:15/ 4:30 ;p a jak jestem pijany i mam ułańską fantazję to 4:0 .. a tu DEBIUT na 2:57 :/ SZOK
do tego ta różnica wagi... ja chudnę z 93kg ... do planowanych 79 (jestem gdzieś koło 84 kg) a i tak widzę że teraz mi trudniej już ... nie mówiąc już o trzymaniu jakiejś diety co w ogóle jest jakimś "kosmosem"
chyba po prostu chłop nie dość że ciężko trenował to ma trochę do tego predyspozycji !.
Wielkie gratulacje !

sam się przygotowuję do martonu - przynajmniej w teorii i marzy mi się wynik 4:15/ 4:30 ;p a jak jestem pijany i mam ułańską fantazję to 4:0 .. a tu DEBIUT na 2:57 :/ SZOK
do tego ta różnica wagi... ja chudnę z 93kg ... do planowanych 79 (jestem gdzieś koło 84 kg) a i tak widzę że teraz mi trudniej już ... nie mówiąc już o trzymaniu jakiejś diety co w ogóle jest jakimś "kosmosem"
chyba po prostu chłop nie dość że ciężko trenował to ma trochę do tego predyspozycji !.
Wielkie gratulacje !
-
- Zaprawiony W Bojach
Ten atykuł to miód na moje serce
Gratulacje!

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Coz , w kazdym z nas sa atawizmy
Sa u kobiety i u mezczyzny
I czasem wyjdzie z czleka taki zwierz
Czasem nie wyjdzie , no , czort go wiesz ...
Sa u kobiety i u mezczyzny
I czasem wyjdzie z czleka taki zwierz
Czasem nie wyjdzie , no , czort go wiesz ...
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
super artykuł. Wielkie gratki dla jego bohatera. w debiucie, po zrzuceniu ponad 30kg, od razu poniżej 3h - wielki wyczyn i szacunek Henryku.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
- jasiekpol
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 35:00:02
- Życiówka w maratonie: 2:56:23
- Kontakt:
To jak było z tym sms-em ?
Don`t walk if you can RUN GG 3600898