o chodzie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam, kolejny wątek o chodzie sportowym
niedawno skonczylem 25 lat i biegam od dluzszego czasu
ostatnio probuje sobie urozmaicac bieganie chodem
najlepiej mi wychodza dlugie dystanse od 10km z zwyz
moj wynik z chodu nie jest zbyt rewelacyjny, ale... na 5 km 24-25 min choc w tym roku nie trenuje regularnie, moje pytanie jest nastepujace
dac sobie spokoj z powaznym treningiem i tylko zajac sie rekreacja, czy sporobowac z trenowaniem chodu na dlugie dystanse?
PKO
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czesc, sam jestem chodziarzem, jesli chodzisz 24 minuty... na 5km bez treningu to na prawde nie jest zle.
Zalezy tylko jak z technika. Skad jestes ? Byc moze warto zapisac sie do klubu, chodziarskich jest pare w polsce, stad kieruje pytanie skad jestes
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jestem z siedlec, jest niby klub ale mi powiedzieli ze jestem juz za stary:/ chce potrenowac zime by na wiosne sprobuowac startowac w jakis zawodach
jesli chodiz o technike to jest dosc slaba jeszcze ale duzo pracuje miednica wiec nie mam nawykow do podbiegania
tylko czy warto probowac w tym wieku? niby moge liczyc na II po ostrym treningu na I klase sportowa
dodam ze pale od kilku lat ale jestem w fazie rzucania palenia
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bedziesz musial poswiecic kilka lat na dojscie do lepszych wynikow, ale jezeli chcesz to robic to nie widze problemow. a 24 na 5km bez treningu to bardzo dobry wynik
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W siedlcach jest bardzo dobry trener od chodu Pan. Janusz Goławski, wieokrotny reprezentant polski, startował razem z Korzeniowskim na pucharze swiata. Mysle, ze z checia Ci pomoze tym bardziej ze w samych siedlcach oraz Kotuniu ( wis obok) jest około 10 chodziarzy wiec mysle ze nie było by problemu. Musisz tylko sie z nim skontaktowac jak bardzo Ci zalezy bede mogł Ci podac jego numer na gg. Mysle ze warto nawet dla samego siebie. A jesli wczesniej biegałes to wydolnosc jako taka masz gorzej bedzie z technika ale wszystko dio zrobiona po okiem fachowca.
Pozdrawiam,
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

to wlasnie od mi powiedzial ze jestem za stary, ze szkoda mu czasu:/
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

nie wiem jak to było w przysłowiu ale człowiek nie...
i zdanie czasem zmienia.
Szymon
Obrazek
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wątpie, ale najpierw musze potrenowac, jak nie to sam jakos bede trenowal bo w klubie moge miec miejsce ale tam nie ma chodu
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

chce najpierw ostro potrenowac przez zimę by na wiosnę pokazac sie na jakis zawodach i zobacyzc czy technika pozwoli mi na ukonczenie danego dystansu
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak masz mozliwosc aby ktos Cie nagrał jak chodzisz to było by dobzrem wrzucisz na forum i ocenimy razem z Michałem ktory tez kiedys trenował chod na wysokim poziomie a teraz o ile wiem jest trenerem Agniesz Łatki czołowej juniorki.

ciezko cokolwiek pomoc nie widzac Ciebie jak chodzisz ale... moge dac pare rad jak na poczatek:
- duzo rozciagania w szczegolnosci piszczele, dobre cwiczenia sa na bieganie.pl, był o tym ostatnio akrtyukł
- mocno akcentuj przejscie z piety na palce
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pogadam może cos sie uda z tym nagraniem,
wlasnie mam problem z nogami bo ciagle mi nogi bolą od strony piszczelia co do drugiej rady to wlasnie tak staram sie chodzic
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piszczele to zmora chodziarzy tez mam z nimi problem ale zazwyczaj tylko wtedy gdy zaczynam trening w przerwi miedzy sezonami.
wykonuje te cwiczenia, na pewno pomoga
http://bieganie.pl/?show=1&cat=3&id=939
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jak długo juz trenujesz?
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w wieku młodzika bardzeij sie bawiłem chodem niz trenowałem, powaznie zacząłem w tym roku wchodząc w wiek juniora. Teraz juz nie ma zabawy:)
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no to młodyś. Ja o sobie nie mogę tego powiedizeć niestety, więc stąd moje pytanie o moją przydatnośc w sporcie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ