Motywacja do treningów...

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Pomidor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zima się zbliża...Dni krótkie za oknem deszcz i niedługo już śnieg a o temp. nie wspominam... To wszystko zniechęca do treningów wiec pytam się co Was motywuje do biegania ? ? ?
PKO
airda

Nieprzeczytany post

Wiesz co pomidor, jak ktos to lubi, to i pogoda nie stanowi problemu :)
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomidor pisze:Zima się zbliża...Dni krótkie za oknem deszcz i niedługo już śnieg a o temp. nie wspominam... To wszystko zniechęca do treningów wiec pytam się co Was motywuje do biegania ? ? ?
Cel Pomidor, postaw sobie jakis biegowy cel!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wiem pomidor nie wiem nie zastanawiałem się nad tym, jak już tu gdzieś pisałem bieganie jak narkotyk jestem uzależniony
Przemek 23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pogoda to nie jest problem. Ja trenuję od ponad roku i jestem uzależniony od biegania.
Teraz idzie najlepsza pora do biegania- ZIMA!!! Uwielbiam wtedy trenować, bo ostre powietrze buduje kondycję i bardzo pobudza.
Biegam tygodniowo 40 km, wieczorem. Zakładam kamizelkę odblaskową, ulubione reeboki, dres. Najpierw intensywna rozgrzewka a następnie około 1,20- 1,30 spokojnego biegu. Bieganie zimą i jesienią to jest to!!!
trening jest częścią mnie...
Butu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Postaw sobie cel i dąż do niego. Nie odkładaj niczego na później bo to pierwszy krok do nic nie robienia. Pomyśl sobie, że jak będziesz biegał przez tą zimę to będziesz miał o wiele lepszą kondycję na wiosnę, oni będą cierpieć a Ty będziesz śmigał :oczko:
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
zolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 3:05:30

Nieprzeczytany post

Sami twardziele na forum. Ja wczoraj się poddałem. Miałem ochotę i w planie 15km, ale jak otwarłem drzwi by sprawdzić jaka jest pogoda tak szybko je zamknąłem - tak zacinało deszczem przy wietrze 60-70km/h i do tego ciemność - wygasły lampy w okolicy. Zadziałał raczej zdrowy rozsądek niż lenistwo. No ale co się odwlecze... Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja po prawie rocznej przerwie wróciłem do biegania. ( kontuzja, rozleniwienie, problewmy z kręgosłupem). Pierwszy tydzień była piękna pogoda we wtorek śnieg z deszczem i wiatr. Byłem zdecydowany byłem biegać jednak przed biegiem wyszedłem z psem i ochota zmalała. Jednak wyruszyłem na trasę po chwili było mi mega gorąco i w duchu śmiałem się z ludzi, którzy kiedy ja biegałem ślęczeli w domach przed telewizorem w ciepłych pokojach ;) No i w końcu przebiegłem moją pętlę 5.6 km bez zatrzymywania (nie licząc rozciągania) :D
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

to fakt że jak przetruchtasz 3 - 4 miesiące po 4x w tygodniu... to polubisz te endorfinki które wydzielają się po godzince wysiłku.
Cel na pewno motywuje - w szczególności jeśli jest ambitny... i wymaga regularności.
To wszystko powoduje - że człowiek się uśmiecha jak ma tylko czas na trening ;-) i nie ważne czy z nieba leje, czy wieje.

Powodzenia!
Szymon
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dokładnie sokkolow

Tylko mam inny problem :D

Mam Reebok Runner i są to buty letnie, a nie mam kasy na zimowe.
Niby 250zł za Moriko, ale niestety :/
Trochę mokro, ale to nic. Boję się tylko, że w zimę będę się wywalał na każdym zakręcie, bo są mega śliskie.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

dwa lata temu (Bo w zeszłym roku nie biegałem) biegałem w jakiś NB z kolekcji wiosna - lato - przez całą zimę.... na śniegu i mokrym spoko... gorzej jak się robił "czysty lód" ale wtedy to chyba żadne buty nie pomogą - zdażyło mi się biegać po takiej nawierzchni wokół krakowskich błoń - masakra... trudno to wtedy nazwać biegiem - raczej walką o przebrnięcie przez odcinek 200 metrowego lodowiska.
a jak by ci zimno było - to po prostu lepsze skarpetki ;-)

nie ma co przesadzać - owszem fajnie by było mieć 5 par butów do wyboru do koloru na jeśień zimę, mokro, sucho, trawę i asfalt i jeszcze ze 3 startówki - ale bez przesady - dla amatora wystarczy 1 para butów w której aktualnie biega ;p-)
Szymon
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No w sumie tak. pamiętam jak byłem młody :bum:
to całą zimę chodziło się w adidasach.
Mam dyskopatię, dysk mi jeszcze nie wypadł, ale krążki są uwypuklone.
Mój neurolog by mnie zabił jakby się dowiedział, że biegam :D
mlody431
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak brakuje motywacji, żeby wyjść na trening pomyśl, że Twoim rywale napewno są teraz na treningu ;) Chociaż w przypadku biegania to trudno mówić o rywalach, bo to raczej jedna wielka rodzina ;) Pozdrawiam
Biegam...bo liczy się sport i dobra zabawa
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ