Bieganie a spalanie mięśni

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Jasiek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich! jest to mój pierwszy post na tym forum :)

Może napiszę trochę o sobie abyście dobrze zrozumieli.
Mam 17 lat i 190cm, jeszcze w lutym tego roku ważyłem ponad 100 kg. Od kwietnia zacząłem się odchudzać i biegać po 40 minut. Schudłem ok 23kg, ale przez drastyczną dietę w sierpniu mój organizm nie wytrzymał takiego trybu życia i zemdlałem. Potem zacząłem już dużo więcej jeść i jeszcze biegałem do końca sierpnia. Na początku września miałem zabieg i miałem zwolnienie na miesiąc i od tego czasu już nie biegam i rzadko wykonuje jakieś ćwiczenia. Przez to odchudzanie, straciłem kompletnie mięśnie(nie mogę zrobić nawet 3 pełnych pompek, lub też podciągnąć się na drążku - a wcześniej też nie mogłem bo byłem za gruby). Wydaje mi się też że powiększa mi się oponka na brzuchu.

Chciałbym utrzymać swoją figurę, zmniejszyć oponkę ale przede wszystkim odzyskać siłę i mięśnie(bo wyglądam na potężnego, a tak na serio nie mam siły)
Proszę o jakieś porady jakie ćwiczenia wykonywać i w jakich ilościach, od razu mówię że siłownia odpada, a ze sprzętów w domu mam tylko rowerek i hantle 2x5kg :ech: . Proszę o pomoc!
PKO
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj Jasiek!!!

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś - pomyśl nad tym. Potem napisz o co Ci chodzi bo ja się tylko domyślam, ale wolałbym mieć pewność.

Pozdrawiam zdruzgotany
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

1. Ogólnorozwojówka (wejdź choćby na ten post dotyczący podsumowań tego co znajduje się w dziale trening - tam jest troche prostych "home made" ćwiczeń siłowych - ogólnorozwojowych.
2. Jedzenie nie fastfoodowe
3. Ruch - bieganie np :)
Awatar użytkownika
svether
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jasiek pisze:ze sprzętów w domu mam tylko rowerek i hantle 2x5kg :ech: . Proszę o pomoc!
I z tym sprzętem spokojnie możesz rozpocząć w domu siłowy trening obwodowy, naprawdę dobry moim zdaniem artykuł na ten temat znajdziesz tu:

http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_osó ... 59947.html

Forum absolutnie niekonkurencyjne, więc pozwoliłem sobie wkleić bezpośredni link ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio Jasiek napisał:

Kod: Zaznacz cały

Przez to odchudzanie, straciłem kompletnie mięśnie 
to jak można mu zabraniać jeść fastfoody i jeszcze aplikować ogólnorozwojówkę przecież jedno drugie wyklucza.

Może trzeba zacząć od tego, że wszystko pomieszał.

Dobrze pomogę Ci Jasiek (bo tu twierdzą że tylko pozdrawiam).
Jeśli masz figurę to masz mięśnie :hej: .
Zrób badania podstawowe badania krwi + elektrolity + żelazo. Jeśli tyle schudłeś w 5 miesięcy z dietą i bieganiem a teraz nic nie robisz to oponka rośnie - normalne.
Fredzio ma rację zwykłe ćwiczenia ogólnorozwojowe są wskazane. Ponieważ ja lubię biegać i wszystkich do tego zachęcam to i Tobie polecam bieganie. Jeśli chodzi o ćwiczenia siłowe to hantle wystarczą poszukaj trochę znajdziesz jakieś ćwiczenia.
Jeść trzeba zdrowo - zajrzyj do działu tyczącego Diety.
Żeby mieć siłę trzeba ćwiczyć to jest jedyna słuszna droga - nie ma cudownych urządzeń, czy preparatów, które sprawią, że będziesz miał siłę.
Nie mazgaj się więc tylko wkładaj buty i dres pobiegaj z półgodzinki (wolno) a zaraz będziesz bardziej optymistycznie nastawiony do życia.

Pozdrawiam tylko to potrafię robić :hahaha:

Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jar,
Fredzio napisał dokładnie to samo co ty, tylko krócej ;)

a tak ode mnie to wizyta u lekarza, powiedz mu to co opisałeś w poscie, ze schudłeś, zemdlałeś. wiesz, może to wcale nie od schudnięcia, a t już poważne rzeczy są.

a najlepiej to znajdz sobie wysportowaną i aktywną sportowo dziewczyne ;)
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak to ja to wiem ja chciałem tylko bardziej skomplikować :hahaha: i chyba mi się udało :hejhej: .

Pozdrawiam zachęcając do biegania dzisiaj :oczko:

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ