trening na 5-8 km, a potem krótko na szybkość

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
best shot
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam. Przez październik przygotowywałem się do biegów przełajowych na 3000 metrów. Biegnę za 2 dni, a więc dzisiaj pobiegnę ostatni raz, jutro dzień przerwy, a pojutrze bieg. Wracając do rzeczy. Jak wiecie gram w koszykówkę. Bez biegania nie ma koszykówki. Moje pytanie jest następujące. Jak nabrać szybkości biegu oraz zmian kierunku biegu ćwicząc na stadionie. Mam do dyspozycji: 400 metrów żwirowej bieżni, opona wraz z liną i uprzężą (oponę znalazłem po drodze) stromą górkę. Mam też pytanie jak sobie to rozplanować. Biegam w poniedziałek, środa, sobota. We wtorek, czwartek, piątek, sobotę i niedzielę gram na boisku. Co myślicie, o tym jakbym pobiegał sobie 6-8 kilometrów, a potem jakieś 10-15 minut tylko na szybkość? Jakie ćwiczenia proponujecie? Pozdrawiam.
PKO
Bohun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam podobny problem. Szukam sposobu na połączenie treningu na dłuższe dystanse oraz na sprinty. Jak na razie to po prostu po rozbieganiu zamiast zwykłych przebieżek robię coś co ma przypominać niezbyt cięzki trening sprintu (6-10 odcinków o różnej długości, czasem lżej, czasem mocniej). Do tego zwykła siła biegowa (w inne dni). Zobaczymy co z tego wyniknie:)
“The difference between combat and sport is that in combat you bury the guy who comes in second.”
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ