6 weidera
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Oczywiście że jest dobra wzmacnia mięśnie brzucha. Ale należy też pamiętać o równoczesnym wzmacnianiu grzbietu i innych mięśni.
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Musiałeś to źle robić bo te ćwiczenia są właśnie na odciążeniu odcinka lędźwiowego czyli nie można odrywać dolnej części pleców od podłoża.Rafał pisze:zaczęły mnie boleć plecy i to był początek moich problemów z plecami (być może źle technicznie to robiłem - trzeba uważać); jednakże silę mięśni brzucha wzmacnia to bardzo!
- olusl
- Wyga
- Kontakt:
Jest skuteczna na mięśnie brzucha, jednak dla niektórych jest to trudne i nie wyrabiają całego okresu treningowego. 

-
- Zaprawiony W Bojach
ćwiczyłem z kolegą ....w hotelu tę 6 weidera, wbrew pozorom nie jest to łatwe jeśli chce się to dobrze technicznie zrobić TZN. zachować pozycję leżąco nie odrywając grzbietu od podłoża
ale to działa na mięśnie brzucha i zgadzam się z przedmówcami ,że na grzbiet są lepsze ćwiczenia jak pisze Still Runner, drabinka , laweczka , materac , o szczegóły pytajcie trenerów LA
ale to działa na mięśnie brzucha i zgadzam się z przedmówcami ,że na grzbiet są lepsze ćwiczenia jak pisze Still Runner, drabinka , laweczka , materac , o szczegóły pytajcie trenerów LA
Tomek
-
- Stary Wyga
ja robię 6 Weidera jz 4 raz
jestem zwolennikiem tego rodzaju ćwiczeń i jak na razie zadnych negatywnych doświadczeń nie miałem
ale fakt- trzeba bardzo dokładnie robić te ćwiczenia technicznie zeby nie zrobić sobie kontuzji
ja miałem o tyle dobrze ze u mnie na siłowni był kiedyś pokaz techniki tych cwiczeń i skorzystałem z tego....
dla początkujących można zastosować urposzczoną wersję ćwiczen- to znaczy bez każdorazowego podrywania nóg z podłoża w ćwiczeniu numer 2 i 4....
jeśli ktoś miałby jakieś pytaniea- służe pomoca

ale fakt- trzeba bardzo dokładnie robić te ćwiczenia technicznie zeby nie zrobić sobie kontuzji

ja miałem o tyle dobrze ze u mnie na siłowni był kiedyś pokaz techniki tych cwiczeń i skorzystałem z tego....
dla początkujących można zastosować urposzczoną wersję ćwiczen- to znaczy bez każdorazowego podrywania nóg z podłoża w ćwiczeniu numer 2 i 4....
jeśli ktoś miałby jakieś pytaniea- służe pomoca

bieganie- to jest to !
minął roczek ;-)
minął roczek ;-)
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Co cie nie zabije to cię wzmocni
Dlaczego miała by ci przeszkadzać? No chyba że na dzień przed startem zrobisz ostatni dzień ćwiczeń.

-
- Dyskutant
Dzięki
A mam jeszcze pytanko....czemu mnie skurcz złapał podczas 15 dnia....tzn wczoraj....hmmm to było podczas 5 ćwiczenia....robie je nie poprawnie? Robie podobnie do rowerka tyle że prostuje nogi do samej ziemi ? Jak dokładnie to ma wyglądać? Mam nadzieje że dobrze to robie? Hmmm 12 powtórzeń czyli 24 razy zmiana nóg w powietrzu(12 razy lewa 12xprawa) i tak 12 razy ....hmm dobrze ;P?

- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Skurcz czego brzucha czy nogi?? Pewnie dlatego że brzuch był już zmęczony i sam się zaczął kurczyć przy nie wielkim napięciu.
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Łydki?? to ja nie wiem jak to możliwe, ale może to być spowodowane treningiem wcześniejszym, może przemęczyłeś łydkibartex135 pisze:To nie był skurcz brzucha.....tylko skurcz prawej łydki.....3 minuty mnie trzymał zanim go wyprostowałem :/ Jak robić to 5 ćwiczenie dokładnie hmmm ?