Jaki wynik na 800m/1500m mozna osiagnac czysto teoretycznie z treningow:
6x500m po 1:20 przerwa 4'
oraz 2x500m 1:19, 2x1000m 2:55, 2x400m 59 wszystko na przerwach 6'.
Swoja opinie moze wyrazic kto chce

Ja wiem, ze ciezko jest cokolwiek przewidziec bo to zalezy ile kto wlozyl w to sil, jaki mial dzien no i jak trenowal. Ale czy bylbys wstanie wyznaczyc jakis przedzial na tych dwoch dystansach? Rozbieznosc moze byc spora to nie ma znaczenia.Nagor pisze:Ja jestem przeciwny jakimkolwiek takim wyliczeniom. Sam biegałem czasem treningi w tempie na 1:56, a na zawodach było 1:50. Innym razem z treningów na 1:46 było 1:52. U innych zawodników podobnie. Każdy jest inny, a z treningów tempowych ciężko cokolwiek prorokować.
Zycze powodzenia!szefo141 pisze:robilem taki sam trening 6x500 m tylko ze biegalem troche szybciej po 1,19-1.18 po niedzieli moge podac ile z tego pobieglem na 800:) ale jesli sie zabawic w teoretyka jest to trening zeby na 1500 zlamac 4 min ale to naprawde trzeba miec odpowiednia wytrzymalosc i psychike bo jednak psychika wiele odgrywa
No tak, psycha i radzenie sobie ze stresem graja duza role.wojtek pisze:Pytanie wybitnie akademickie .
Wsrod zawodnikow istnieja tzw, mistrzowie treningu , potrafiacy w biegu "na sucho" zakrecic sie kolo rekordu Polski .
Jednak gdy przyjdzie do zawodow ... obstawiaja ubikacje lub krzaki .