jak trenować tuż po maratonie?
- www chinapoland com
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Doradźcie jak trenować bezpośrednio po maratonie. Przebiegłem Poznań i chciałbym zaliczyć Warszawę. Jak trenować podczas tej trzytygodniowej przerwy? W zeszłym roku pobiegłem w Berlinie i po 2 tyg. w Poznaniu. Zrobiłem wówczas o wile gorszy wynik. Może to kwestia przygotowania oprócz tego, że 2 tygodnie to o wiele za mało na regenerację. Pozdrawiam. sebastian
Sebastian
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Po trzy dniowej przerwie, trzy dni lekko dużo rozciągania, jeżeli to możliwe daw razy tygodniowo basen, raz sauna, raz solanka i koniecznie masaż ( zakładam że to masz już za sobą ). Po tygodniu od Berlina pierwszy trening rytmu technicznego. Tydzień póżniej ( tydzień przed Warszawą ) porządny trening szybkościowy. Po nim dwa dni lekko i jeszcze raz dużo rozciągania i gimnastyki. Pózniej odpoczynek do maratonu i wynik nie powinien być gorszy. Po krótce maksymalnie dwa mocniejsze akcenty, cała reszta to typowa rehabilitacja.
-
- Wyga
Hej Seba!
W ramach rekonwalescencji pomaratonowej proponuje zebys czesciej chodzil na treningi aikido (cwicz czesciej z dziewczynami) i uzupelnial skladniki mineralne piwkiem...
W ramach rekonwalescencji pomaratonowej proponuje zebys czesciej chodzil na treningi aikido (cwicz czesciej z dziewczynami) i uzupelnial skladniki mineralne piwkiem...
Run Forest, run!...
gg 3180699
gg 3180699
- www chinapoland com
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ni hao Rafał!
Częściej, to ja mogę jeździć jedynie na staże. Spotykamy się w niedzielę na jo i bokken a potem bieganko?
Pozdrawiam,
Seba
Częściej, to ja mogę jeździć jedynie na staże. Spotykamy się w niedzielę na jo i bokken a potem bieganko?
Pozdrawiam,
Seba
Sebastian
-
- Wyga
Howgh Seba!
Nie widze przeciwskazan. Tylko jakies babki trzeba na niedziele skolowac na trening, co by witamin nie zbraklo w chwili kryzysu.
R.
Nie widze przeciwskazan. Tylko jakies babki trzeba na niedziele skolowac na trening, co by witamin nie zbraklo w chwili kryzysu.
R.
Run Forest, run!...
gg 3180699
gg 3180699
- katowicepunktde
- Wyga
po pierwsze pausa przez pierwsze 3 tygodnie...!!!!!! jak ona wyglada?? naturalnie zaraz po biegu-> nastepnego dnia nalezy 30 minut powoli sie wybiegac, albo 45 minut po pedalowac na rowerze z pulsem ok<65%. Nastepne 2 dni 0. Potem eventualnie visyty na basenie ... albo powolne krotkie biegi do 3/4h tzw. Reckom. i tak powinny te pierwsze 3 tygodnie wyglada..... potem mozna powoli srobe znowu przykrecic!!!!!!
katowice.de
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
o tak 3 dni wolnego minmum, potem spokojne bieganie (45min max), dwa trzy dni wolnego, i na powrót powoli, po dwóch tygodniach już można spróbować biegać. Co do basenów i saun... szczęściarze, którzy mogą tak robić!!
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl