Przepraszam, że powtarzam temat, ale przeczytałem już wszystkie posty związane z biegiem na 1000 m i nie wszystko jeszcze wiem.
W lipcu '09 mam sprawdzian do szkoły wojskowej. Obecnie mój czas to około 4:00/05. Chciałbym uzyskać minimum 3:40 i wiem, że można osiągnąć to nawet w 2 miesiące. Nie chciałbym zbyt skomplikowanych programów, najchętniej biegałbym 3 razy tygodniowo, np. 5 na wytrzymałość (później większy dystans) i innego dnia przebieżki 100,300,500. Fajnie by było biegać tylko określony dystans powoli, ale nie wiem czy tak zejdę do 3:30. Trenuję pływanie ale tam wyniki mam już trochę lepsze, na basen chodzę codziennie ale trochę przystopuję, bo odczuwam zmęczenie.
Proszę o porady lub ogólny schemat planu, mniej skomplikowany niż ten w wortalu, który sobie później zmodyfikuję. Jeżeli dam radę zmniejszyć czas biegając tylko odcinki długie, wytrzymałościowe i wolno to do tego chyba się zastosuję. Nie wiem czy w zimę nie zrobię przerwy, ale będzie WF i basen, po zimie będę miał ok. 1,5 miesiące na odbudowanie kondycji.

Z góry dzięki za odpowiedź!