Komentarz do artykułu Alan WEBB - rozmowa dla kidsrunnig.com

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ciekaw jakie miał tętno przy tym 4.20/km bo napewno nie 150 ;] czy niżej
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mnie w tym kontekście interesuje bardziej system szkolenia dzieci w Stanach. Widać olbrzymi postęp w bieganiu w USA w porównaniu do sytuacji sprzed kilku lat.
Mozę to nie tylko kwestia tych programów o których mówił Terrence Mahon w wywiadzie: http://bieganie.pl/?show=1&cat=34&id=393 ale naprzykład kwestia szkolenia młodzieży?

Nie od dzisiaj wiadomo, ze nasi Juniorzy są w wielu dyscyplinach NAJ. Tylko że potem nie rosną z nich NAJ seniorzy.
Wiem, że piłowanie młodzieży jest bardzo nęcące bo efekty przychodzą bardzo szybko.
Ale to na krótką metę.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niestety od kiedy trenowałem czyli od 17 lat nic w tej kwestii chyba się nie zmieniło :(
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mysle, ze przepis na dobre szkolenie jest prosty. Po pierwsze zamiast tworzyc pseudo kadry. Lepiej dac pieniadze stricte na danego zawodnika i z tego 20 czy 10% jest przeznaczone dla trenera. Wtedy trenerowi bedzie zalezalo zeby zawodnik biegal jak najdluzej. Bo im lepszy bedzie tym wiecej pieniedzy bedzie do podzialu. Wiadomo w przypadku 14 latkow trener bedzie ich musial miec powiedzmy 10 zeby mu sie oplacalo. Jezeli trener jest zainteresowany szkoleniem tylko i wylacznie mlodziezy moze sie dogadywac z trenerem ktory lubi starszych zawodnikow i wtedy zasady uzgadniaja miedzy soba i trener mlodszych oddaje zawodnika drugiemu trenerowi. Bo to co sie obecnie dzieje to jest jakas paranoja. Szkolenie maja wszyscy tylko jest jeden problem to szkolenie nie dziala.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ