Witam! Mam pytanie odnośnie dystansu 1000m. Aktualnie przebiegam ten dystans z dosyć kiepskim czasem ok.4 minuty chciałbym w ciągu roku zejść do ok. 3 minut. Stąd moje pytanie czy ktoś z kompetentnych osób mógłby napisać jakiś plan treningowy. Szukałem na forum i znalazłem kilka planów ale żaden mi nie odpowiada głównie z powodu niejasności.
Kilka informacji o sobie mam 18 lat 184 cm wzrostu 66 kg wagi. Biegam co 2 dni ale głównie swoim tempem dla przyjemności ok.10 km.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
1000m poprawa czasu
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Skorzystaj z planów zamieszczonych na stronie. Najpierw jakiś wprowadzający a potem stricte do egzaminów
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
- Enliven
- Dyskutant
- Kontakt:
Skontaktowanie się z trenerem z pobliskiego klubu będzie najlepszym rozwiązaniem.
~~ Niektóre nałogi czynią silniejszym! RUN! ~~
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Napisz czego nie rozumieszżaden mi nie odpowiada głównie z powodu niejasności.
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
-
- Rozgrzewający Się
Ok skorzystałem z planu znajdującego się na stronie i do tego zaczne prowadzić dzienniczek postępów. Co do nie jasności to trochę ciężko bez pulsometru oszacować ile procent maksymalnego tętna wykorzystuje. W planie jest napisane,że np: >75% jest to prędkość przy której zaczyna się pojawiać głębszy oddech ale nadal jest to intensywność konwersacyjna. W polskiej szkole treningu jest to tzw. intensywność I zakresu; i porównać to z tym - 75-80% oddech jest głębszy mówienie jest już utrudnione. W polskiej szkole treningu jest to tzw. intensywność II zakresu; Trudno jest mi oszacowć czy jak rozmawiam i biegne urywając zdania to jest to 1 zakres czy drugi. Stosuje ten plan już tydzień i biegam takim tępem, że jest mi dosyć ciężko mówić-myślę , że większy wysiłek przyniesie lepsze rezultaty.
Czekam na Wasze opinie
Czekam na Wasze opinie