Początki
-
- Rozgrzewający Się
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Zastanawiam się nas treningiem dla mnie. Mam 19 lat, moja przygoda z bieganiem rozpoczęła się wczoraj. Kupiłem buty, przebiegłem się 1500 metrów w pobliżu domu i miałem dość. Dzisiaj postanowiłem spróbować czegoś więcej... przebrałem się i ruszyłem do biegu. Biegłem przez 35 minut, 2 km przebiegłem bez przerwy, potem 1 minutowy marsz bo opadłem trochę z sił i dalej w drogę. Przebiegłem jakieś 4800 metrów z 3 takimi przerwami na marsz. Zajęło mi to 35 minut. Chciałbym dopasować trening do moich możliwości, mam dużo zapału i czuję że bieganie mnie wciągnęło.
Myślę nad Programem Treningowym - Szczupła Sylwetka.
Mam 183cm i 77kg, chciałbym zrzucić kilka kilo i nabrać sylwetki. Jak mam obliczyć swoje tętno podczas biegania? sprawdzić ilość uderzeń na minutę? Czy ten plan treningowy będzie dla mnie dobry?
Pozdrawiam.
Myślę nad Programem Treningowym - Szczupła Sylwetka.
Mam 183cm i 77kg, chciałbym zrzucić kilka kilo i nabrać sylwetki. Jak mam obliczyć swoje tętno podczas biegania? sprawdzić ilość uderzeń na minutę? Czy ten plan treningowy będzie dla mnie dobry?
Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
JA bym Ci proponował najpierw plan 10 tygodniowy on jest dobry i sprawdzony przez wielu. żeby dobrze zmieżyć puls to musiałbys mieć pulsometr a to nie jest tania sprawa, narazie postaraj się biegać tak abyś mogł spokojnie rozmawiać to będzie znaczyło ze biegasz z odpowiednim tetnem.
gg 3305061
-
- Dyskutant
Jak już biegał przez 35 min. bez przerwy to plan 10-tyg. będzie bez sensu. Skuś się na coś lepszego, poczytaj o innych planach, albo na początek po prostu potrenuj, żebyś biegał chociaż tą godzinę bez przerwy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Duda cy Ty czytasz co on pisze 35 minut biegu w tym 3 przerwy. Ja jak doszedłęm do 2 h ciagłego biegu to zmieniłem plan a tak to cały czas miałem biegi na 75%hrmax.
gg 3305061
-
- Dyskutant
może nie zaczynaj planu 10-tygodniowego od początku albo np plan podstawowy na 5 km. tam na początku trzeba biec przez 15 minut może dasz radę. a najlepiej poczytaj sobie te plany i wybierz coś dla siebie bo strona jest na prawde fajna
pozdrawiam i życzę wytrwałości
pozdrawiam i życzę wytrwałości
- Adams
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:29
- Życiówka w maratonie: 03:53:31
Samo bieganie pozwoli Ci zrzucić kilka kilo, jeśli przy tym ograniczysz umiejętnie jedzenie.wersik pisze: 183cm i 77kg, chciałbym zrzucić kilka kilo i nabrać sylwetki.
Niestety samo bieganie nie wyrzeźbi Twojego ciała w boską sylwetkę. Musisz do tego chociażby samemu w domu troche poćwiczyć proste ćwiczenia.
Najważniejsza jest wytrwałość. Wszystko przyjdzie z czasem.
-
- Rozgrzewający Się
Cześć nazywam się Michał.
Mam do Was ogromna prośbę o pokierowanie mnie w treningach . Jestem zupełnym amatorem.
Chciałbym osiągnąć dobry czas na dystansie 1000 metrów tylko zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać, nie wiem jak ustalić trening , żeby nie biegać na marne
Mam na to do roku czasu wiec zbytnio czas nie jest przeszkoda w spokojnym trenowaniu. Jeżeli jest to potrzebne to mam 21 lat , 186cm i ważę 85kg.
proszę o rade!
Dziękuje o pozdrawiam!
Mam do Was ogromna prośbę o pokierowanie mnie w treningach . Jestem zupełnym amatorem.
Chciałbym osiągnąć dobry czas na dystansie 1000 metrów tylko zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać, nie wiem jak ustalić trening , żeby nie biegać na marne

Mam na to do roku czasu wiec zbytnio czas nie jest przeszkoda w spokojnym trenowaniu. Jeżeli jest to potrzebne to mam 21 lat , 186cm i ważę 85kg.
proszę o rade!
Dziękuje o pozdrawiam!
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Najpierw zobacz o co chodzi
http://bieganie.pl/?cat=15&id=180&show=1
potem zacznij cos robic
http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1
jak to zrealizujesz to bedziemy myslec dalje
http://bieganie.pl/?cat=15&id=180&show=1
potem zacznij cos robic
http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1
jak to zrealizujesz to bedziemy myslec dalje
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki!!!
Widzę, że masz tego samego trenera co ja.
Jezusa. pozdro bracie
Widzę, że masz tego samego trenera co ja.
Jezusa. pozdro bracie