Chód sportowy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
N1rruni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Mam 16 lat i od roku zajmuję się chodem sportotym. Czy moglibyście podpowiedzieć mi jakie mam robić trneningi (jak na mój wiek) np. kilometraż i z nim związane dystanse jakie i po ile :hej: .
Z góry dziękuję.
PKO
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W chodzie, w bieganiu jest jak w technice nie ma prostych, jednoznacznych rozwiazań. Gdyby tak bylo to trenerzy byliby niepotrzebni a tokarką operowałaby licealistka :hejhej:
Jaki jest twoj rekord zyciowy, jak obecnie trenujesz, poprawiasz sie czy nie, (jesli robisz wiecej niz 30km tygodniowo i sie nie poprawiasz skoncz z chodem, to taka moja drobna rada) ?
Twój trener (w tak mlodym wieku w chodzie to obowiazek) pewnie ma okreslona wizje twojego rozwoju sportowego i na 80% pomoże Ci lepiej niz my
Mateusz
Dare for more!
Paweł Grzonka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Uwazam, ze to co napisal FIST z tymi 30 km to lekka przesada poniewaz w wieku 16 lat dystans startowy to 10km :) wiec 70km tygodniowo to niejako minimum- Pamietajmy ze nie straszna jest liczba kilometrow a INTENSYWNOSC- jak to mowia:

TLEN JESZCZE NIKOMU NIE ZASZKODZIL :) A BRAK TLENU ZABIL :)

Wiec mlody chodziarzu jak masz jakas wieksza potrzebe pogadania to napisz mi na gg- dziwnym trafem zlozylo sie ze od niedawna trenuje zawodnika w Twoim wieku :)
gg 2097932 służę pomocą :)
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moze źle to sformułowałem, zresztą nawiasem nie ma co sie sugerowac
Chodziło mi ze jesli ma skromną progresję (pewnie dlatego napisal na forum)
to moze dlatego ze bawi sie w jakis straszeni lajtowy trening typu 25km/tydzien
Z kolei jesli chodzi jakies 30-50km/tydz i ma problem z progresem to cos nie tak z treningiem, albo z mozliwosciami zawodnika.
Zakładałem ze zawodnik jest raczej b.początkujący, niewiele wie o treningu i trener spokojnie go prowadzi, robi pewnie jakies z 40km/tydz, i chlopak sie zastanawia czy to o to chodzi w tym chodzie
Mateusz
Dare for more!
Paweł Grzonka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fist- Mateusz :P
mozna jeszcze tak powiedziec ze jego trener nei ma zielonego pojecia o treningu chodziarza- malo takich? :)
ale fakt jest taki ze robil mniej niz 20km w tygodniu....- czyli to wszystko wyjasnia...
3 maj sie Byku :)
gg 2097932 służę pomocą :)
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hahah, Tobie równiez powodzenia
Mateusz