Dystans 3 km - TRENING

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
pand
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

W lipcu czeka mnie test sprawnościowy podczas którego będę musiał przebiec 3 km. Maksymalną liczbę pkt. uzyskam za przebiegnięcie wspomnianego dystansu w czasie 13:00. Kilka dni temu chciałem się sprawdzić i okazało się, że ten wynik jest dla mnie osiągalny. Biegłem 3 km po nierównym terenie, czas który uzyskałem - 12:58. Test odbędzie się na bieżni.

Chciałem jednak trochę nad sobą popracować i dążyć do osiągnięcia jeszcze lepszego czasu na ten dystans. Niestety nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Może jakieś pomysły, plany treningowe?

Z góry serdecznie dziękuję

Pozdrawiam,

Piotr Andrzejewski

EDIT: Dodam jeszcze tylko, że biegam sporadycznie - zazwyczaj 2-3 razy w tyg. dystans 6-8 km.
PKO
tomasz

Nieprzeczytany post

A kolega nie widział FAQ?
pand
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Owszem widziałem.

Skorzystałem również z pomocy wyszukiwarki, wklepałem "trening 3 km", niestety nic konkretnego nie znalazłem.

Przeglądałem również dostępne plany treningowe, niestety brakuje planu na dystans 3 km.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Plany pod 5km nadają się do treningu pod 3km. Dobierz sobie ile razy w tygodniu chcesz biegać i do roboty.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ