Trening zwiększający znacznie twoją szybkość
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale co?adi917 pisze:Mam problem chciałbym znacznie zwiększyć.
Domyślam się, że chodzi o tę tytułową szybkość - chcesz zwiększyć szybkość, biegaj szybko.
Nie wiem, jak wygląda Twój trening, ale wpleć w niego sporo elementów szybkościowych - przebieżki, rytmówki, siła biegowa, elementy skocznościowe. Szybkość w dużej mierze uwarunkowana jest genetycznie, ale do pewnego stopnia można nad nią popracować.
Nie rozmiar ale technika jest ważnaadi917 pisze:Mam problem chciałbym znacznie zwiększyć, ale nie za bardzo wiem jak proszę o pomoc doświadczonych.

- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
adi917 odważnikom na nogi mówię stanowczo NIE
Jak moja stanowczość Cię nie przekonuje to może przekona Cię brak łąkotki przyśrodkowej po treningach z odważnikami na kostkach.
Lepsza jest opona ciągana za sobą ale to już Wojtek niech w tej sprawie się wypowie.
Pozdrawiam bez łąkotki

Jak moja stanowczość Cię nie przekonuje to może przekona Cię brak łąkotki przyśrodkowej po treningach z odważnikami na kostkach.
Lepsza jest opona ciągana za sobą ale to już Wojtek niech w tej sprawie się wypowie.
Pozdrawiam bez łąkotki
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
-
- Rozgrzewający Się
wybaczcie może rzeczywiście niedokładnie napisałem temat chodzi mi tutaj o szybkośc bieganie tzn np lepszy czas na dystansie 100m sprint jak biegac szybciej ??
- Nagor
- Ekspert/Trener
To proste. Trzeba szybciej przebierać nogami.adi917 pisze: chodzi mi tutaj o szybkośc bieganie tzn np lepszy czas na dystansie 100m sprint jak biegac szybciej ??
-
- Wyga
Albo przy tej samej predkosci przebierania nogami wydluzyc krok.Nagor pisze:To proste. Trzeba szybciej przebierać nogami.adi917 pisze: chodzi mi tutaj o szybkośc bieganie tzn np lepszy czas na dystansie 100m sprint jak biegac szybciej ??
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Klaudias
- Rozgrzewający Się
Mam takie pytanie. Zaczełam trening 10 tygodniowy. Jestem już w 3 tygodniu a jakoś nie widze efektów. Tak samo szybko się męcze, a i przebiegnięcie tych 5 minut to katorga. Nie biegam za szybko, bo wtedy się tak męcze, że nie daje rady nawet 2 minut. Czy powinnam zacząć trening od początku i biec szybciej czy mam kontynuować dalej takim żółwim tempem?
Zolwim. I najwazniejsze nie zniechecac sie. Jak bedziesz konsekwentna to niejednokrotnie Cie Twoje wlasne postepy zaskocza, ale nie uprzedzaj faktow:)Klaudias pisze:Mam takie pytanie. Zaczełam trening 10 tygodniowy. Jestem już w 3 tygodniu a jakoś nie widze efektów. Tak samo szybko się męcze, a i przebiegnięcie tych 5 minut to katorga. Nie biegam za szybko, bo wtedy się tak męcze, że nie daje rady nawet 2 minut. Czy powinnam zacząć trening od początku i biec szybciej czy mam kontynuować dalej takim żółwim tempem?