A co z toba Bartas91??
Dalej ci serce wariuje
no... to mój wynik ekg wysiłkowego...
Przebieg próby bez zaburzeń rytmu serca. Osiągnięto 8METS i przerwano z powodu zasłabnięcia przy limicie(206').
W czasie próby nieprawidłowa reakcja tensyjna -RR 180-183/70 od 3minuty próby oraz przyrost HR nieadekwatnie duży do wysiłku(206' w 7 minucie próby) w 30 sek po przerwaniu próby RR 203/78 - mozliwe że zasłabnięcie spowodowane było dyżym nadciśnieniem.
Próba dodatnia. Nadmierny wzrost RR I HR podczas próby. Wydolność fizyczna obniżona.Intensywny wysiłek fizyczny przeciwskazany. Zwolnienie z zajęć WF do odwołania.
Jeśli chodzi o to zasłabnięcie...to poprostu przerwałem bo kręciło mi się w głowie. Robili mi wszystkie badania związane z sercem no wszystko wyszło dobrze po za tym. Czyli z sercem jest okej

tylko od czego to kur.. jest że mam wydolność jak u staruszka

bo te ciśnienia i bicie serca były mierzone przy szybkim marszu(5.5km/h na bierzni o nachyleniu 14% o ile się nie myle) a lekarz myślał że ja będę biegł

jedynym postępem jest to że nie zdrętwiałem podczas tej próby...bo szczerze mówiąc jak usłyszałem od lekarza że mam iść(biec) tak długio aż przekrocze tętno 204(220-16) to pomyślałem że wysyła mnie na pewną śmierć
Dopiero w Marcu będę miał nefrologa(od nerek i nadciśnienia) a potem może neurologa zobaczymy co odkryją no a może szybciej wyzdrowieje
Sport to zdrowie