Komentarz do artykułu Stabilizacja mięśni głębokich - ABC treningu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

yacool pisze:
Rolli pisze:W tym miejscu tez widać różnice genetyczna biegaczy ze wschodniej Afryki.
Nie masz doświadczenia i powielasz stereotypy. Owszem, można zobaczyć ogromne różnice, ale różnorodność w obrębie nawet jednego plemienia jest również duża. Tego większość białych nie dostrzega i wyciągają pochopne wnioski.
A merytorycznie cos w temacie? Bo ja nic nie powielam tylko cytuje prace naukowe.
Kiprun
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najpierw poproszę o linka do pracy naukowej poświęconej biomechanice najlepszych długodystansowców świata.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Najpierw poproszę o linka do pracy naukowej poświęconej biomechanice najlepszych długodystansowców świata.
Poszukaj sobie na googlu.
Ja sie zajmuje tymi, którzy według ciebie kaleczą sport. I to mnie interesuje. Powiedzieć ze rekordzista świata to jest to co ja propaguje, jest dla mnie za tanie. Ja stoję na placu i ćwiczę z wicemistrzami (i jestem zadowolony, ze oni sie poprawiają)

Sorry, te polemiczne dyskusje z tobą prowadza do niczego, wiec wybacz, ze nie będę już odpowiadał. Chyba ze wrócisz do tematu.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O badaniach naukowych amatorów kaleczących bieganie, podajesz linki na wyrywki. Dlaczego nie podasz choćby jednego linku do badań najlepszych techników na świecie?
Dariush
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oglądam jednym okiem program "O co biega" na C+, pod koniec odcinka o plankach opowiada Pani Dominika Stelmach, która również i na tym forum się czasami udziela. I na koniec przytacza słowa Eliuda, który podobno stwierdził, że to właśnie deskowanie było przełomem w jego karierze i pchnęło go do takich wyników jaki notuje obecnie.
Tu kiedyś był link do bloga i komentarzy :)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To świetna wiadomość. Trzeba ją przekazać naszym chłopakom w Wuhan.
Wooki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To tylko czekać na kwalifikacje olimpijską Pani Dominiki, bo z tego co wiem to robi dużo planków..
[url=viewtopic.php?f=27&t=63661]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=27&t=63662]KOMENTARZE[/url]
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jest teraz okazja zweryfikować przydatność planków. Nawet jeśli tylko w wymiarze jednostkowym, to dajmy szanse Dominice to udowodnić. Na początek niech to będzie minimum, potem rekord Polski. Dużo bardziej przemawia do mnie takie próbowanie innych rzeczy aniżeli pieprzenie o teoretycznych korzyściach jakie przynoszą różne ćwiczenia.
zozur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A kiedy zweryfikujemy przydatność proponowanych przez Ciebie ćwiczeń? Chętnie zapisałbym się na warsztaty ale... :-P
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak miałaby wyglądać taka weryfikacja, po której ew. zaszczyciłbyś mnie swoją osobą na warsztatach?
zozur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmm np. sub 4 miła, sub 14 5000 albo ekwiwalent powyższych w kategoriach wiekowych.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jeszcze wskaż mi te ćwiczenia, dzięki którym będę wszystkim gwarantował takie korzyści lub ich ekwiwalent.
zozur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To Ty jesteś trenerem i Ty twierdzisz że twoje metody są lepsze.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wskaż gdzie tak twierdzę.
zozur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Jest teraz okazja zweryfikować przydatność planków. Nawet jeśli tylko w wymiarze jednostkowym, to dajmy szanse Dominice to udowodnić. Na początek niech to będzie minimum, potem rekord Polski. Dużo bardziej przemawia do mnie takie próbowanie innych rzeczy aniżeli pieprzenie o teoretycznych korzyściach jakie przynoszą różne ćwiczenia.
Skoro chcesz zweryfikować przydatność planków przez minimum olimpijskie, To równie dobrze można powiedzieć o to Twoich propozycjach - zweryfikujmy je przez minimum, potem rekord Polski - dużo bardziej przemawia to do mnie niż pieprzenie o korzyściach jakie przynosi przemodelowanie powięzi itp.
Jeżeli nie twierdzisz że są lepsze to po co ta dyskusja?
ODPOWIEDZ