![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Nie wiedziałem, że tylu mamy tutaj speców od anatomii. Ale może to dobrze. Rozwój.
A to staw biodrowy nie jest tworzony między innymi przez panewkę czyli kość miedniczną ? Więc jak to jest, że prostym jest mówienie o biodrze a skomplikowane o miednicy? To może miednicę zostawiamy i unosimy wyżej samą głowę kości udowej ? Ale to już świadomość ciała w ruchu "level hard".Adam Klein pisze:Teraz jak zawodnik będzie biegł to trener zamiast krzyczeć: biodra wyżej, kolana kolana, ręce ręce, będzie krzyczał: Miednica miednica !
Łuki91 pisze:Serio da się biegać szybko z pięty? Nie wyobrażam sobie, chyba że ktoś ma kadencje 120, jakby robił wieloskok.
Dobrze, że Kebede i Abshero tak nie rozważają, bo by 2:04 w maratonie nie pobiegli. Czasem warto wyjść poza swoje podwórko, dosłownie, i poobserwować najszybszych. Wtedy takie zatwardziałe poglądy wzięte rodem z "urodzonych biegaczy" dostają obuchem od rzeczywistości.rufuz pisze:za chwile ktos stwierdzi, ze mozna osiagac wyniki niczym Usain Bolt biegajac z piety![]()
Powodzenia
U mnie pare lat temu notoryczne bicie z piety zakonczylo sie powazna kontuzja piszczeli.
A dla mnie komicznie jest to, jak po raz kolejny jest rozprawka "śródstopie czy pięta". Proste porady chwytają za serce, ale nic nie wyjaśniają.Adam Klein pisze:Trochę to dla mnie brzmi komicznie jak rozprawiacie o tej miednicy.
No to chyba niczego nie zrozumiałeś z tego artykułu.toxic pisze:A dla mnie komicznie jest to, jak po raz kolejny jest rozprawka "śródstopie czy pięta". Proste porady chwytają za serce, ale nic nie wyjaśniają.
Daj mi jakieś źródło, kto tak powiedział czy napisał?yacool pisze:Tu bardzo wyraźnie sprawdza się powiedzenie, że techniki biegu nie uczy się w szybkim biegu.