A ile masz wzrostu, ważysz tyle co ja, ja mam 174 cm.Gife pisze:Sporo się namęczyłem żeby 35 złamać.
Schudłem do niewyobrażalnej dla mnie wagi 62-63 kg (normalnie 65), ścierpiałem katorżniczy trening, ale efekty przyszły. Moja droga do ciut lepszego wyniku na blogu. Ja siłowni unikam jak ognia do dziś bo ćwiczenia siłowe i core stability robie na 2 m2
10 km 35 minut.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32.55
- Życiówka w maratonie: 2.38
R.S.
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Adrian26 pisze:Wszyscy piszą o "klepaniu kilometrów", ale jak tak sie przeglądnie profile biegaczy na tutejszym forum, to większość ma przebiegniętych średnio 1000-1500 km, a to chyba nie jest aż tak dużo?
Jakąś bazę tlenową trzeba mieć, a przy przeciętnym kilometrażu rzędu 25-30 km/tydzień raczej o to trudno.
a od kiedy długie wybiegania buduja wydolność tlenową ? raczej procesy tłuszczowe i sercowe, zalezy o jakim dystansie sie mysli jezeli o 10 km to długie wybiegania to margines liczy sie szybkość i Vo2max, wyczerpujący i mądry trening mozna poprowadzic na 5 km
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Tyle samo wzrostu.harpaganzwola pisze:A ile masz wzrostu, ważysz tyle co ja, ja mam 174 cm.Gife pisze:Sporo się namęczyłem żeby 35 złamać.
Schudłem do niewyobrażalnej dla mnie wagi 62-63 kg (normalnie 65), ścierpiałem katorżniczy trening, ale efekty przyszły. Moja droga do ciut lepszego wyniku na blogu. Ja siłowni unikam jak ognia do dziś bo ćwiczenia siłowe i core stability robie na 2 m2
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
po pół roku gdy zacząłem trenować i masakrowac sie na treningach doszedłem tez do w/w wniosków ze najlepszy trening to mniej biegać i wolniej, czuje sie lepiej a progres szybszy biegam co drugi dzień pilnujac pulsu zawsze z treningu wracam nie zmęczony i o to chodzi az chce sie biegac nastepny treningapaczo pisze:Mój plan treningowy wygląda tak:
poniedziałek: Siłownia (chodzę bo lubię) (klatka i triceps)
wtorek: biegam bardzo mocny akcent
środa: siłownia (plecy i biceps)
czwartek: biegam mocny akcent
piątek: siłownia (obręcz barkowa i nogi)
sobota: biegam z umiarkowanym tempem i dosyć krótko (raz na 6 tygodni wolne)
Niedziela: dłuższy, spokojny bieg.
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
4:11 w tamtym teraz cel <4:00fantom pisze:A na jaki wynik jesli moge zapytac bo to chyba dosc kluczoweRunner11 pisze:Ja do 1500m robie 70-80km/tyg xD
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40,16
A co to dla Ciebie konkretnie znaczy - mniej i wolniej? Tym sposobem da się do pewnego etapu, progres zawsze na początku jest szybki i łatwy, gorzej potem. I nie chodzi mi o zarzynanie sie na treningu.marcinostrowiec pisze:po pół roku gdy zacząłem trenować i masakrowac sie na treningach doszedłem tez do w/w wniosków ze najlepszy trening to mniej biegać i wolniej, czuje sie lepiej a progres szybszy biegam co drugi dzień pilnujac pulsu zawsze z treningu wracam nie zmęczony i o to chodzi az chce sie biegac nastepny treningapaczo pisze:Mój plan treningowy wygląda tak:
poniedziałek: Siłownia (chodzę bo lubię) (klatka i triceps)
wtorek: biegam bardzo mocny akcent
środa: siłownia (plecy i biceps)
czwartek: biegam mocny akcent
piątek: siłownia (obręcz barkowa i nogi)
sobota: biegam z umiarkowanym tempem i dosyć krótko (raz na 6 tygodni wolne)
Niedziela: dłuższy, spokojny bieg.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Czyli według Ciebie ty możesz dzielić się swoim zdaniem na temat treningu a ktoś inny nie może ?maly89 pisze:I co teraz będziesz robił za jego adwokata?bjj pisze:Równie dobrze Karlito może Ci napisać, że ktoś trenujący amatorsko rok czy dwa, w kwestii treningu również raczej nic ciekawego do rozmowy nie wniesiemaly89 pisze:. A u Ciebie ciężko mówić o treningu, z tego co piszesz to bardziej zajmujesz się kolekcjonowaniem medali i dobrą zabawą na imprezach biegowych niż ciężką pracą i trenowaniem. Ja absolutnie nie mówię, że to źle, ale w kwestii tego jak i ile trenować raczej nic ciekawego do rozmowy nie wniesiesz. Ot takie moje zdanieTo po raz. A po dwa skoro trenuję to sobie wyrabiam swoje zdanie. A skoro już je sobie wyrabiam to się nim dzielę. Czy taki specjalista jak Ty się z nim zgadza? Na to wpływu nie mam. Czy jest ono słuszne? To się okaże.

5km-16:48
10km - 35:46
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ale Ty jesteś za przeproszeniem Gamoń ;] To zdanie - " w kwestii tego jak i ile trenować raczej nic ciekawego do rozmowy nie wniesiesz" - było do kolegi, który nie trenuje. Masz coś do powiedzenia na temat treningu? To powiedz a nie robisz tylko zamieszanie na forum.
I w tym momencie skończyłem z Tobą rozmowę. Obawiam się, że schodzi ona już na taki poziom, że możesz mnie pokonać doświadczeniem ;]
To słabo Ty rozumie ;]bjj pisze:Co do adwokata to rozumie ,że zazdrościsz
I w tym momencie skończyłem z Tobą rozmowę. Obawiam się, że schodzi ona już na taki poziom, że możesz mnie pokonać doświadczeniem ;]
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Wytłumaczy ktoś to w racjonalny sposób?mariod pisze:Przepraszam,mam pytanko.Dlaczego po maratonie szybko i lekko biegnie się np.bieg na 10km lub półmaraton? wrażenie jest takie jak by miało się super lekkie nogi i super moc.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
W jakim tempie pobiegles maraton a w jakim dyche ?mariod pisze:Wytłumaczy ktoś to w racjonalny sposób?mariod pisze:Przepraszam,mam pytanko.Dlaczego po maratonie szybko i lekko biegnie się np.bieg na 10km lub półmaraton? wrażenie jest takie jak by miało się super lekkie nogi i super moc.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Skoro ze mnie gamoń to ty wyszedłeś na kompletnego idiotę jak nawet czytać nie potrafiszmaly89 pisze:Ale Ty jesteś za przeproszeniem Gamoń ;] To zdanie - " w kwestii tego jak i ile trenować raczej nic ciekawego do rozmowy nie wniesiesz" - było do kolegi, który nie trenuje. Masz coś do powiedzenia na temat treningu? To powiedz a nie robisz tylko zamieszanie na forum.
To słabo Ty rozumie ;]bjj pisze:Co do adwokata to rozumie ,że zazdrościsz

Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 18:11 przez bjj, łącznie zmieniany 2 razy.
5km-16:48
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:22
Czy mogę pytanie?? dziękuje 
wiec bo widzę ze klepanie kilometrów jest lekko sklęte, i nie wskazane jako środek treningowy, chyba ze źle zrozumiałem, ale jeśli dobrze to jak zrobić dobra bazę tlenowa w zimę, bo ja zawsze słyszałem własnie o takim klepaniu km, hm??
czy może to klepanie jest tylko złe na jakieś 3-4 miesiące przed startem ?? bo jeżeli tak to się zgadzam

wiec bo widzę ze klepanie kilometrów jest lekko sklęte, i nie wskazane jako środek treningowy, chyba ze źle zrozumiałem, ale jeśli dobrze to jak zrobić dobra bazę tlenowa w zimę, bo ja zawsze słyszałem własnie o takim klepaniu km, hm??
czy może to klepanie jest tylko złe na jakieś 3-4 miesiące przed startem ?? bo jeżeli tak to się zgadzam