bieganie a kilogramy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
airda

Nieprzeczytany post

Odnosze wrazenie, ze chudzielcy sa generalnie nerwusamia, a moze odwrotnie :) Ale jesli sa wysocy, to musza byc jeszcze wiekszymi nerwusami dla tego samego efektu :)

Co Ci sie nie podoba w BMI, tomaszu?
PKO
airda

Nieprzeczytany post

Odnosze wrazenie, ze chudzielcy sa generalnie nerwusamia, a moze odwrotnie :) Ale jesli sa wysocy, to musza byc jeszcze wiekszymi nerwusami dla tego samego efektu :)

Co Ci sie nie podoba w BMI, tomaszu?
tomasz

Nieprzeczytany post

To, że BMI często bardzo sie różni od % tkanki tłuszczowej - przykładowo kulturyści.
Mi zazwyczaj mówią, że moja masa jest o wiele większa - widocznie mam chyba lekkie kości.
airda

Nieprzeczytany post

Albo wiecej oslony lipidowej ;)
tomasz

Nieprzeczytany post

Bardzo śmieszne :hej:
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

http://www.waga-idealna.info/
kilka kalkulatorów wami, jakby nie liczyć to i tak wychodzi za dużo :jatylko:
Duda
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ale niektórzy pieprzą głupoty że aż oczy bolą :hej:

Autor ma 172 cm. wzrostu i waży 74 kg. Czy jeszcze ktoś w to wierzy że trzeba biegać minimum X czasu aby zaczęło się spalanie tłuszczu? :ojnie: Będziesz miał ujemny bilans kaloryczny - będziesz chudł. Chłopak nie jest tak ciężki żeby nie mógł robić treningu o wysokiej intensywności. Wystarczy 20-30 minut dziennie i waga leci w dół, oczywiście przy prawidłowym odżywianiu (5-6 mniejszych posiłków dziennie). Zresztą w Twoim wieku nie trzeba dużo, żadnej wyliczonej co do grama diety mieć nie musisz, uważaj tylko co jesz i trochę aktywności. A ludzie piszą tutaj jakieś wyliczenia z kalkulatorów, wymyślają jakieś cuda na kiju...
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Madrze mówi kolega Duda podpisuje sie po tym 2 rękami.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Nie ma diety cud jest tylko ruch !
tomasz

Nieprzeczytany post

Bzdury. Dieta przede wszystkim, ruch jako dodatek - bardziej zdrowotny niż odchudzający. Również podpisuję się pod słowami Dudy.
emilpe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a powiedzcie mi proszę, czy jest cos takiego jak mimowolne przybuieranie na wadze w pewnym wieku/etapie rozwoju? Mam 18 lat, jakiś czas temu odnotowałem duzy skok formy i tłumaczyłem to sobie ty, że dojrzewanie się skończyło i po prostu dzięki treningowi organizm się rozwinął w tym właśnie kierunku... Ale ostatnio z kolei zacząłem nabierać kilogramów - już 5kg się uzbierało, mimo że aktywny jestem bardzo, nie sądze że jem więcej itp. Czy zatem w pewnym momencie waga po prostu tak skacze wzwyż i to na zawsze?
Awatar użytkownika
PKDeath
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no niestety nie. samo sie nic nie dzieje, a juz na pewno nie w organizmie. mozliwe ze intensywnosc treningow nie jest taka juz dla Ciebie intensywna, mozliwee ze zmnejszyles swoje fizjologiczne zapotrzebowanie na energie.. wszystko to byc moze, ale samo raczej sie nie stalo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ