CHÓD SPORTOWY- Pytanie.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ko0leżanka Beatka czegoś bądz kogos się boi.Jak się kolerzanko boisz to poroś by Tata twój porozmawiał z Panem Trenerem Michałem,

Tompoz
Tompoz
PKO
beata1324
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:54:03

Nieprzeczytany post

o co ci chodzi
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'

Nieprzeczytany post

beata1324 pisze:o co ci chodzi
jak zwykle mało treściwe posty.... bardzo cięzko sie z toba dogadac. Sama nie wiesz czego chcesz.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak beata bedzie chciala sie skontaktowac na prawde to poprosi o moj numer telefonu i sobie porozmawiam z rodzicami. Poki co to nie wiem o co Beacie chodzi.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
beata1324
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:54:03

Nieprzeczytany post

nie musi mi pan juz w niczym pomagac sama sobie juz znalazlam trenera i jestem z niego zadowolona
nie musi pan wiedziec o co mi chodzi !!!!
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

z trenera to można być zadowolonym po X czasu jak poprawisz swoje wyniki a nie po kilku dniach
beata1324 pisze: nie musi pan wiedzieć o co mi chodzi !!!!
ktoś ci chce pomóc a ty tak reagujesz,tylko jedno słowo mi się ciśnie na usta -chamstwo
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro sobie już znalazła trenera, to nie ma co się czepiać. Beata ma jakieś problemy, ale odnoszę wrażenie, że każdy chce jej coś przy okazji nawrzucać.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo sie ciesze Beatko, ze znalazlas trenera. Zycze ci sukcesow.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odświeżam wątek. Rzuciłem okiem na wyniki chodziarzy i na 20km rekord jest 1h 16min 43 sek. Co daje średnią prędkość 15.64 km/h !!!

To ja się pytam jak to jest możliwe? Bo jestem w SZOKU.

W jaki sposób bez odbicia ci kolesie generują taka prędkość ?? !!
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chód sportowy często wywołuje zdziwienie, zniesmaczenie i niewybredne komentarze. Do czasu jednak. Gdy amator biegania przeliczy sobie tempa, to jest w głębokim szoku. Niesamowite zjawisko nie wynika z nadludzkich możliwości chodziarza lecz bardzo ograniczonych możliwości biegacza amatora. Można by wykorzystać chód sportowy na wyczynowym poziomie jako odnośnik do biegania. Bieganie zaczyna się tam gdzie kończy chód, czyli od momentu gdy nie da się już fizycznie stłamsić fazy lotu. Wynik w "teście kupera" dla dobrego chodziarza przekroczyłby 3000m. Można więc przyjąć to za dolną granicę biegu, poniżej której jest już trucht.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Bieganie zaczyna się tam gdzie kończy chód,..., poniżej której jest już trucht.
15.64km/h = 3.84min/km. To ja na zawsze pozostane truchtaczem ;)
ocobiegatu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46.40
Życiówka w maratonie: 4.14

Nieprzeczytany post

W tak zwanej szerokiej populacji cross over point chód/bieg to 7,2km/h. Coś tam się dzieje w łydkach i już chce się biec na tej prędkości. Tak udowadniają naukowcy. Tym "zapalnikiem" na bieganie jest coś w stopie.
Ktoś wyszkolony w chodzie ma ten punkt przesunięty na 8 a nawet do 9km/h. To znaczy przy prędkości np. 8km/h jest obojętne czy biegnie czy idzie - pod względem wydatkowania energii jest to samo. Po 9km/h - np w chodzie 12km/h już lawinowo spada efektywność chodu. Przyjmując owe 8km/h ( 7.30/km)dla wytrenowanych amatorów jako punkt zwrotny chół/bieganie - mamy ,że nie powinno być coś takiego jak jogging albo trucht... :nienie:
Kiedyś zadałem mailem pytanie jak był Galloway w Warszawie- czemu w jego metodzie mowa jest o zwykłym chodzie a nie chodzie z technikami ? Nie było odpowiedzi.
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ocobiegatu pisze:W tak zwanej szerokiej populacji cross over point chód/bieg to 7,2km/h. Coś tam się dzieje w łydkach i już chce się biec na tej prędkości. Tak udowadniają naukowcy. Tym "zapalnikiem" na bieganie jest coś w stopie.
Ktoś wyszkolony w chodzie ma ten punkt przesunięty na 8 a nawet do 9km/h. To znaczy przy prędkości np. 8km/h jest obojętne czy biegnie czy idzie - pod względem wydatkowania energii jest to samo. Po 9km/h - np w chodzie 12km/h już lawinowo spada efektywność chodu. Przyjmując owe 8km/h ( 7.30/km)dla wytrenowanych amatorów jako punkt zwrotny chół/bieganie - mamy ,że nie powinno być coś takiego jak jogging albo trucht... :nienie:
Kiedyś zadałem mailem pytanie jak był Galloway w Warszawie- czemu w jego metodzie mowa jest o zwykłym chodzie a nie chodzie z technikami ? Nie było odpowiedzi.

Moje max to 7km/h :hej: Nie wyobrażam sobie jak można iśc 14km/h albo co zrobić aby iść z taką prędkością.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ