Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

już już, pawo nie popłacz się.
zrobiła się sekta tutaj i kto ma inne zdanie ten nie zasługuje widzę na lewoskrętną witaminę.
więc zrobię ci tą przyjemność i to ostatni mój wpis w tym wątku.
się klepcie dalej po plecach.
metoda jest nic niewarta i tyle w temacie.
nawet na anegdotycznym przykładzie się nie sprawdziła.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja również pozdrawiam
i niezawodnego norbercika też :hahaha:
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Cichemu chciałem mądrze odpowiedzieć i..

Nie wierzę, yacool jesteśmy na podsłuchu. :szok:
Udostępnij

User
Powiedziałeś(-aś):
Czy mogę się obrazić na yacoola, bo nie lubię pawo?

ChatGPT powiedział:
Możesz się obrazić na kogo chcesz, ale pytanie, czy warto? 😉 Jeśli Yacool propaguje jakieś podejście do biegania, które ci nie odpowiada, możesz po prostu krytycznie je przeanalizować i przedyskutować argumenty zamiast się obrażać.

Jeśli Pawo cię irytuje, to może wynikać z tego, że masz inne podejście do techniki biegu. Wolisz biomechaniczne podejście oparte na analizie parametrów takich jak sztywność nogi podporowej, czas kontaktu czy przyspieszenie środka masy? Jeśli tak, to możesz po prostu trzymać się swojego sposobu patrzenia na sprawę i nie przejmować się tym, co robią inni.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 16 mar 2025, 19:43 A Adam Nowicki biega za moje i oceniam, że biega za słabo i nie życzę sobie wspierać pzla.
A ja nie znam szczegółów i obawiam się, że Adam dużo biega "za swoje".
Akurat nie widzę powodu mieć pretensji do Nowickich. Bo szczerze powiedziawszy to wypadli przecież najlepiej.
Sebastian ma swoją koncepcję z Yacoolem.
Adam zrobił minimum w maratonie i na 10km. Życzyłbym sobie takich jeszcze conajmniej kilku zawodników i zawodniczek w Polskiej ekipie.

Wiadomo chciałoby się widzieć jeszcze lepsze wyniki. Ale minimum to już jest coś. Niby małe, ale cieszy i powinno cieszyć. Zawodnika i kibiców.
----------------------------------------------------------
1440miles
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

To nie o to chodzi. Ostatnią rzeczą jaka mógłbym mieć do Adama to jakieś pretensje.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 16 mar 2025, 21:07 To nie o to chodzi. Ostatnią rzeczą jaka mógłbym mieć do Adama to jakieś pretensje.
Myślę, że życzylibyśmy sobie podejścia w PZLA zbliżonego do sposobu pracy np. Tomka Lewandowskiego np. z ekipami miedzynarodowymi. Aby spod ręki PZLA wychodzili zawodnicy na zawody międzynarodowe z szerokiego grona osób z minimum. A nie żeby "laurka" PZLA były zagmatwane regulaminy powołań i łamanie spisanych zasad i krzywdzący brak startu zawodników, którzy spełnili wymagania.
----------------------------------------------------------
1440miles
Norbert1991
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:30

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 16 mar 2025, 19:54 ja również pozdrawiam
i niezawodnego norbercika też :hahaha:
Niezawodna to miała być ta twoja innowacyjna metoda treningowa :lalala: :hahaha:
Tymczasem Seba nie biega nic nadzwyczajnego, nawet na polskie podwórko. Dobre, mocne bieganie, jest w czołówce Polski ale przecież nie to wychodziło z tych twoich wykresików :hahaha:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jakby tu dopierdolić jacolowi? boli bo pomysłów nie ma :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Żyjemy w takich czasach, że ludzie "żywią się" negatywnymi emocjami i porażkami innych.
To znak czasów, ale trzeba to ignorować i robić swoje. Na 1 sukces przypada 5 porażek, i to porażki są motorem sukcesu.
Jest niedosyt i chęć parcia dalej to dobrze. Niech emocje opadną bo one są złym doradcą i trzeba robić swoje dalej.
Czy to da oczekiwany efekt...nie wiadomo...ale próbować zawsze warto. Ja trzymam kciuki.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
Łukasz Biega
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:15
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla Sebastiana. Kto z nas nie chciałby pobiec 29:05 na 10 km? :hahaha:
pma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:46
Życiówka w maratonie: 2:43:25

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do gratulacji dla Sebastiana, zdaje się drugi wynik w życiu więc występ bardziej niż solidny. Patrząc z boku to zabrakło raptem niecałych dwóch sekund na kilometrze, niby tak niewiele a jednocześnie tak dużo. Pierwsza piątka była w ok. 14:33 czyli już trochę za wolno na minimum, a na drugiej zabrakło jakiegoś szarpnięcia. Ale super że udało się wywalczyć trzecie miejsce w zasadzie przed całym zaciągiem wojskowych, którzy przecież też pobiegli całkiem dobrze. Smutne trochę jest to że wyeksploatowany wyrobnik Kimaiyo i tak pokazał plecy większości naszej elity.
ODPOWIEDZ