Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim za wsparcie i kibicowanie. Cichemu też, a co tam.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja Sebie źle nie życzę,
tylko wygląda na to że nawet już nie ma zabawy w gonienie królicza.
29:05 to dramat.( w stosunku do oczekiwań i zapowiedzi)
no chyba że będziemy się lizać po jajach to wtedy tak,
to piękny wynik.
tylko wygląda na to że nawet już nie ma zabawy w gonienie królicza.
29:05 to dramat.( w stosunku do oczekiwań i zapowiedzi)
no chyba że będziemy się lizać po jajach to wtedy tak,
to piękny wynik.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
w dupie mam to
-
- Wyga
Gratuluję pogonienia cwzs. Czego zabrakło do życiówki oprócz kilku sekund?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mnie, mojego zaangażowania, oddania się sprawie jak należy. Nie pamiętam już czy w podkaście, czy na forum, mówiłem że to w jaki sposób pracuję z zawodnikiem różni się od typowego trenowania. Powinienem być na każdym treningu. Nawet na truchcie, a może zwłaszcza na truchcie. Wtedy widzę wszystko, bo czuję ten bieg. Wiem czego chcę i wkurwiam się jak tego nie ma, albo potwierdzam, gdy to jest. Robota tu i teraz. Wtedy można biegać z kilkudziesięciu kilometrów w tygodniu i resztę czasu spać. Fokus na ruchu i żadnego biegania w grupie, bo to przeszkadza. No chyba, że z kimś kto ma taką samą zajawkę, ale jeszcze się taki nie trafił.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
Gratulacje! Była walka, sporo emocji! Brawo!
Trzecie miejsce już nie cieszy? W takiej stawce?
Brawo! I za mocną końcówkę!
Uważam, że ten eksperyment, albo raczej ta koncepcja treningowa, o której tu mowa, bardzo mocno się trzyma i ten start/wynik to potwierdza, w tym również oczekiwania trenera (i kibiców : ) co do rezultatów tej pracy są argumentem za.
Ja (wy)trenować? Wiem(y), że to skomplikowania układanka...
Dzień na ochłoniecie, celebrację i (w)biegamy do oczekiwanego poziomu wytrenowania!
Trzecie miejsce już nie cieszy? W takiej stawce?
Brawo! I za mocną końcówkę!
Uważam, że ten eksperyment, albo raczej ta koncepcja treningowa, o której tu mowa, bardzo mocno się trzyma i ten start/wynik to potwierdza, w tym również oczekiwania trenera (i kibiców : ) co do rezultatów tej pracy są argumentem za.
Ja (wy)trenować? Wiem(y), że to skomplikowania układanka...

Nie zgadzam się. Samokrytyka za daleko posunięta, nieadekwatna do rzeczywistości...
Dzień na ochłoniecie, celebrację i (w)biegamy do oczekiwanego poziomu wytrenowania!
-
- Wyga
Ja gratuluję wyszarpanego 3 miejsca, Seba poszedł w końcówce jak dzik w maliny,p.s- obstawiłem na insta przed biegiem 29.10
- pawo
- Wodzirej
Drwalu, ależ to nie samokrytyka tylko samochwalstwo. 

-
- Zaprawiony W Bojach
W tym roku była grupa na bieganie w czubie. Adam Nowicki wykorzystał bieg, ale podejrzewam, że gdyby porównać obu Nowickich przygotowania, to raczej są zupełnie odmienne.
Natomiast na mecie liczy się wynik i już. Czy Bekele tłumaczy się po biegu? Albo Ingebrigtsen?
Jakie to ma znaczenie, jest tak jak Dawid Malina wspominał: wszyscy stają na kresce, liczy się tu i teraz. Meta weryfikuje.
Z perspektywy kibica fajnie mieć okazję widzieć transmisję biegu na ulicy w Polsce na 10km. Emocje opadną, a przyszłość jest przed każdym zawodnikiem, jaką?
Czas pokaże.
Wg zapowiedzi przed biegiem podobno 15km/h to słaby wiatr, mam trochę inne zdanie. Ale jeśli jest grupa to można się schować, choć nie ma obowiązku.
Natomiast na mecie liczy się wynik i już. Czy Bekele tłumaczy się po biegu? Albo Ingebrigtsen?
Jakie to ma znaczenie, jest tak jak Dawid Malina wspominał: wszyscy stają na kresce, liczy się tu i teraz. Meta weryfikuje.
Z perspektywy kibica fajnie mieć okazję widzieć transmisję biegu na ulicy w Polsce na 10km. Emocje opadną, a przyszłość jest przed każdym zawodnikiem, jaką?
Czas pokaże.
Wg zapowiedzi przed biegiem podobno 15km/h to słaby wiatr, mam trochę inne zdanie. Ale jeśli jest grupa to można się schować, choć nie ma obowiązku.
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles
-
- Wyga
I nie zapominajmy że Seba to tylko amator na etacie w szkole
-
- Zaprawiony W Bojach
Na ten temat nie dyskutuje. Rozmawiamy o wynikach.Radość z biegania pisze: ↑16 mar 2025, 18:58 I nie zapominajmy że Seba to tylko amator na etacie w szkole
Natomiast warto pamiętać ze kobiety zrobiły 3 minima. I co teraz? PZLA wyślę 4 zawodniczki? Jest przecież 4. Minimum z Hiszpanii.
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:30
Niech Seba za rok wystartuje przed godziną 13, godzinę po wszystkich. Trasa będzie już prawie pusta i nikt mu nie będzie przeszkadzał.
PS. Fajny wynik! Szczerze gratuluję choć wiem, że oczekiwania były większe.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2025, 19:16 przez Norbert1991, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
proszę bardzo -stracil do do zwycięzcy 17 sekund..oceń sam czy to dużo czy mało pracując na etaciemimi pisze: ↑16 mar 2025, 19:00Na ten temat nie dyskutuje. Rozmawiamy o wynikach.Radość z biegania pisze: ↑16 mar 2025, 18:58 I nie zapominajmy że Seba to tylko amator na etacie w szkole
Natomiast warto pamiętać ze kobiety zrobiły 3 minima. I co teraz? PZLA wyślę 4 zawodniczki? Jest przecież 4. Minimum z Hiszpanii.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rok temu po maniackiej napisałem, że jestem zadowolony ze swojej pracy i na tym kończę z ambitnymi projektami. To się nie zmieniło. Pomagam Sebie w przygotowaniach, bo lubię.
- pawo
- Wodzirej
O widzę że można tu komentować i mówić co się chce, to może i ja coś powiem.
Chciałem słowo do Cichego, ale też mam to w dupie, szkoda strzępić ozora.
Rozmawiamy o wyniku, może i tak więc powiem co myślę o wyniku.
Seba biga za swoje więc nie mój zasrany interes, żeby go krytykować, nie mam danych żadnych żeby to ocenić, owszem yacool coś przekazuję, ale może halucynuje. O zrymowało się.
A Adam Nowicki biega za moje i oceniam, że biega za słabo i nie życzę sobie wspierać pzla. To obywatele powinni decydować na co idą ich pieniądze, bo i rząd i związki sportowe są przez nas wynajęte żeby nam służyć a nie wpierdaalać ośmiorniczki i dupę w Kenii wygrzewać będąc wynikowo w czarnej duupie.
Proszę oddać moje podatki.
Chciałem słowo do Cichego, ale też mam to w dupie, szkoda strzępić ozora.
Rozmawiamy o wyniku, może i tak więc powiem co myślę o wyniku.
Seba biga za swoje więc nie mój zasrany interes, żeby go krytykować, nie mam danych żadnych żeby to ocenić, owszem yacool coś przekazuję, ale może halucynuje. O zrymowało się.
A Adam Nowicki biega za moje i oceniam, że biega za słabo i nie życzę sobie wspierać pzla. To obywatele powinni decydować na co idą ich pieniądze, bo i rząd i związki sportowe są przez nas wynajęte żeby nam służyć a nie wpierdaalać ośmiorniczki i dupę w Kenii wygrzewać będąc wynikowo w czarnej duupie.
Proszę oddać moje podatki.