No ja się zdecydowanie nie zgadzam, że 2.5h godziny w tempie easy nie jest akcentem, dla mnie wszystko ponad 15km to jest akcent, nie ważne w jakim tempie. Nie wiem czy to u Danielsa czy innego przeczytałem, że wszystkie biegi ponad 1h mocno obciążają. Oczywiście 8-12km BSa nie jest akcentem ale już 2,5h BS wg mnie trzeba traktować jako akcent i tak przez większość trenerów i planów to jest traktowane. Nie tylko u Greifa są BNP, u Skarżyńskiego też ich sporo - przynajmniej w planach, które znam. A na pewno czytałeś całą książkę? Bo wiele z tych rzeczy które są dla Ciebie niejasne to tam jest bardzo dobrze opisane, np to co znaczy 0.9 kilometrażu albo co robić przed planem.Daniell pisze:Chce jeszcze zauważyć, że Daniels traktuje BS (Easy) jako sesje jakościową a zgodzicie się że rozbieganie nie jest akcentem.
A z takich ciekawostek, które widzę w tym planie odnośnie BNP to
tydzień 15 J1 8kmM + 1,6kmP + 1,6kmM - jakby nie to 1,6M na końcu to jakby BNP

tydzień 12 J1 9,6kmM + 1,6kmP - BNP
tydzień 7 J2 16kmM + 1,6kmP - BNP - można odjąć troche M i zrobić np 12kmM + 3kmP + 1kmI i też będzie dobrze
może tego tam jest więcej ale nie chce mi się szukać, jak widać nie trzeba nic kombinować