Komentarz do artykułu Ile zapłacisz za życiówkę ? [badanie]

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba ze nie wie i nie ma co go naprowadzać. Nie każdy dostaje pensję na konto bankowe opartą o wzór umowy o pracę przesłaną gmailem...
PKO
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

lukmaj pisze:ile jest wart taki trener, który start w Bostonie jest w stanie zagwarantować.
Górny limit można śmiało określić na $5000, bo tyle kosztuje pobiegnięcie z "charity entry".
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Ja oczywiście rozumiem założenie prostoty tego badania. Ale owo "proste" badanie nie da tu prostych odpowiedzi, z punktu widzenia zasad sztuki prowadzenia badania. Wyniki mogą być źle zinterpretowane niestety właśnie ze względu na ułomność zastosowanego narzędzia. Zalecam więc daleką ostrożność interpretacji wyników.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mam taką prośbę. Czy może być więcej merytoryki na forum i portalu? Bo za chwilę zacznę tu znajdować wątki typu: "z kim Kasia Cichopek umawia się na randki[badanie]".

Dziękuję!
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Załóż sobie własne forum i kasuj posty.
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:Chyba ze nie wie i nie ma co go naprowadzać. Nie każdy dostaje pensję na konto bankowe opartą o wzór umowy o pracę przesłaną gmailem...
Ale każdy lub prawie każdy płaci podatki i tam już jest wszystko :-)
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Jak by tak tylko płacić przez 3 miesiące... i mieć gwarancję na poprawę o 10% to super sprawa...
tylko przy założeniu że nikt nie będzie wymagał że trzeba biegać... ;-)

No i jak to zweryfikować - tj. na pewno znajdzie się cwaniak co to życiówki nie poprawi... żeby zaoszczędzić.. i pobiegnie ją 2 tygodnie później...

Jak ludzie oddają rzeczy do Walmartu po wakacjach ;-) to co dopiero jak chodzi o życiówkę ;-)
Szymon
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ssokolow, ale tego nikt nie ma zamiaru weryfikować...

piotrek90, chcesz merytoryki? zacznij od własnych wpisów :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Jeżeli mamy tu na forum zdolnych analityków, potrafiących robić analizy w których będzie potwierdzona lub wykluczona korelacja jakichś czynników to prosiłbym o sygnał.
pomijając problemy czasowe, to chyba się kwalifikuję jako "zdolny analityk robiący analizy...."

aczkolwiek, gdybym ja układała tą ankietę, to z pytaniem o dochód dałabym przedziały (i ewentualnie opcję "odmowa odpowiedzi"), i dołożyła pytanie - jak długo biegasz, też do wyboru jakiś przedział ;-)

wtedy może faktycznie wyszło by coś ciekawego ;)
ale dochód jest dość drażliwym pytaniem, sporo osób nie chce odpowiedzieć na to pytanie, część widząc, że jest obligatoryjne zrezygnuje z wypełnienia ankiety
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Boston jak Boston - na NY są bardziej wyśrubowane limity :)
http://www.tcsnycmarathon.org/plan-your ... -standards

Co do samej ankiety - już się wypowiedziałem. Przypomniało mi się, że swego czasu była robiona bardzo duża ankieta na polskabiega.pl - można stamtąd się paru rzeczy dowiedzieć.
Natomiast przemyślałem jeszcze wypowiedzi Adama - istotnie, jest w tym jakiś sens, ale żeby wyszła jakaś reprezentatywna wartość, to dorzucił bym:
- wskazane przedziały dochodu (na członka rodziny) - to jest ważne bez dwóch zdań. Ktoś zarabia 5 tys netto to inaczej wygląda jak jest sam sobie, a inaczej jak ma na utrzymaniu żonę, trójkę dzieci i kredyt. Tutaj jednak jest spory rozrzut wiekowy i dochodowy na forum
- sytuacja zawodowa (pracuje/nie pracuje / student etc)
- wskazanie ilości wolnego czasu na trening w tygodniu/dziennie - do przemyślenia. Jestem skłonny założyć, że im ktoś ma mniej wolnego czasu, tym chętniej by skorzystał z "trenerki"
- staż biegowy (przedziałami)
- wiek przedziałami (może być kategoria)
- miejsce zamieszkania (przedziałami)
- lista wyboru: czego byś oczekiwał za tą kwotę w pakiecie

To by myślę dało większy przegląd, oczywiście jest to już dużo szersze badanie.
biegam ultra i w górach :)
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ssokolow, ale tego nikt nie ma zamiaru weryfikować...

piotrek90, chcesz merytoryki? zacznij od własnych wpisów :)
Kubuś Ty już się lepiej nie odzywaj, zwłaszcza. :hej:

A jak już rozgorzała dyskusja to, dodam że "Z biegu" jest ok, no może poza faktem, że w TV TRWAM jest więcej akcji. :hej:
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Uważam, że korzystanie z opieki trenera na poziomie amatorskim jest trochę bezsensowne i wcale nie chodzi mi tylko o pieniądze.
Gdybym miał perspektywę zarabiania na startach i wygrywania nagród, to rzeczywiście wtedy ma to dużo większy sens. Trener biegania dla 40latka, który biega dyszkę w 53 lub 41 minut ? Zamiast tego sensowniejsze wydaje się przeczytanie jakiejś książki...

Nie wypełniłem ankiety, bo musiałbym wpisać 0 zł :oczko:

p. krunner
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

Rano było kilka postów, człowiek poszedł na trening, wrócił, a tu proszę... Weź to czytaj teraz!
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:Uważam, że korzystanie z opieki trenera na poziomie amatorskim jest trochę bezsensowne i wcale nie chodzi mi tylko o pieniądze.
Gdybym miał perspektywę zarabiania na startach i wygrywania nagród, to rzeczywiście wtedy ma to dużo większy sens. Trener biegania dla 40latka, który biega dyszkę w 53 lub 41 minut ? Zamiast tego sensowniejsze wydaje się przeczytanie jakiejś książki...

Nie wypełniłem ankiety, bo musiałbym wpisać 0 zł :oczko:

p. krunner

To jest bezsensowne ale dla Ciebie. Dla mnie, przynajmniej na ten moment w życiu, wsparcie trenera ma spory sens. I co lepsze, przynosi to efekty. I znam wielu, którzy biegając hobbystycznie w okolicy 4x minut na 10km mają swoich trenerów. Bo każdy ma swój Mount Everest i może sobie nając swojego sherpę, który mu w tym pomoże.

Nie chce mi się czytać tych wszystkich książek czy planów, bo czytam za dużo innych rzeczy codziennie. Czytam i piszę zawodowo. Bardzo dużo.

Przeczytałem Danielsa, Skarżyńskiego - ale nie chce mi sie czytać więcej. I się nie zastanawiam, tylko wykonuję. A jeśli trener nawali, to pomyślę, czy zacząć to czytać, czy też wziąć innego trenera.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Każdy ma tam jakieś podejście do biegania i do trenera. Mi dużo frajdy sprawia to, że widzę które treningi mi pomagają, które szkodzą i podoba mi się dochodzenie do tego samemu z pewną pomocą forumowiczów. Dlatego też nie wypełniłem ankiety, bo ja za trenera też bym nie zapłacił.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ