Bieganie zmienia moje życie :)
- cava
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Szwedzia pisze:Szwedzi zalezy na bieganiu bardzo:)
Szwedzia robi 7,8 km truchtem w godz z lekkim zmeczeniem
zakresow nie rozumiem
Szwedzia chce pobiegnac na dyszke wiosna i nie byc ostatnia...
Szwedzia dziekuje za wszelkie komentarze zwlaszcza szczere i madre do
ktorych bedzie sie stosowac
PS Odpuscmy sobie zlosliwosci..to malo sportowe zachowanie
Pozdrawiam wszystkich biegaczy:)
Szwedzia
Szwedzia, ja niestety jestem tak samo sceptyczna jak Katka i Kasia.
Zyczę Ci powodzenia i trzymam kciuki, ale jednocześnie, biorąc pod uwagę ze nie jesteś nastolatka o rozchwianej przez hormony psychice, tylko kobieta 43 lata która powinna mieć już dużo pokory i ogarnięcia życiowego, to naprawdę polecam zacząć zmieniać swoje życie z pomocą psychologa, który pomoże Ci przepracować parę problemów, które aż bija po oczach.
A bieganie traktować jak to czym ono jest i nie powinno być niczym więcej dla amatora: przyjemnym sposobem spędzania wolnego czasu.
Bieganie nie odmieni Twojego życia, nie wyleczy Cię z depresji, nie stanie się cud nawet jak polecisz 10 km w 45 minut juz tej wiosny.
Bo to tylko bieganie. tak samo nie zrobią tego czekolada, alkohol, cokolwiek.
Kobieta w Twoim wieku, powinna już to ogarniać.
ten koktajl hurra optymizmu z depresją w tle, to na prawdę powinna być dla Ciebie wskazówka, ze gdzieś coś jest nie tak i nie bieganiem to się klajstruje po wierzchu.
Tak realnie.
Mam 43 lata, biegam z przerwą na kontuzję 2 lata.
Teraz biegam 2 razy w tygodniu + kilka godzin (do 5 )w tygodniu "fitnesy" ogólnorozwojowe. Nie Zumby żadne.
Trening Funkcjonalny i TBC + Pilates na głębokie mięśnie + stretching na rozciąganie "stetryczałych" stawów i mięśni.
Z palcem w nosie robię sobie teraz kilkanaście km wybiegania tempem poniżej 6.0.
Szacuję, że 5 km po płaskim w te 25 minut ubiegnę.
Ale bardzo bym się zdziwiła, jakbym na wiosnę pobiegła 10 km w 50 minut.
Nawet zakładając, ze coś by mnie zmotywowało do robienia jakiegoś planu.
A w 45 minut... ->

BTW- pierwszy bieg na 10 km, zrobiłam w czasie 62 minuty. I nie byłam ostatnia. Po mnie jeszcze dłuugo ludzie na metę wbiegali. Trzeba tylko wybrać jakiś duży bieg na masę ludzi.

- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
10
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 12:14 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Po sposobie rozmowy użytkownika marcinostrowiec wnioskuję aby do posta był podczepiony przycisk ze znaczkiem "kciuk w górę" i "kciuk w dół". Po otrzymaniu jakiejś ilości kciuków w dół, treść posta byłaby ukryta.
Współczuję biegaczom stosującym Twoje rady.
BTW. Wypowiadasz się o czym świadczą posty Szwedzi. Niemiło, niegrzecznie, grubiańsko
Twoje posty śwaidczą o Tobie.
Współczuję biegaczom stosującym Twoje rady.
BTW. Wypowiadasz się o czym świadczą posty Szwedzi. Niemiło, niegrzecznie, grubiańsko
Twoje posty śwaidczą o Tobie.
-
- Zaprawiony W Bojach
To o czym piszesz, to zaburzenia afektywne dwubiegunowe (choroba maniakalno-depresyjna), a nie nerwica depresyjna. Trochę chyba ryzykownie jest coś takiego diagnozować na podstawie kilku postów w internecie, a podejrzewam, że cava też to ma na myśli.marcinostrowiec pisze:po 2 posty szwedzi swiadcza labo o podpuszczeniu forumowiczów albo to nerwica depresyjna skrajne wpadania z euforii w placz
Niech dziewczyna biega jak ją to cieszy, byle nie stawiała sobie zbyt ambitnych celów.
kiss of life (retired)
- cava
- Zaprawiony W Bojach
marcinostrowiec pisze:po 1 w niemczech lekarze internisci przepisuja na depresje plan tygodnia spacery sport itp
po 2 posty szwedzi swiadcza labo o podpuszczeniu forumowiczów albo to nerwica depresyjna skrajne wpadania z euforii w placz
po 3 bieganiem 2 razy w tygodniu faktycznie niewiele mozna zdziałacdwa razy to sie zdarza biegac jednego dnia (to do cava)
po 4 ostatnim byc ciezko sa tacy którzy chca tylko zaliczyc i biegaja powyzej godziny
Marcin, ruch na swiezym powietrzu + słońce, może wspomagać leczenie, ale sam w sobie nie jest lekiem na depresję.
Nie zmieni też życia.
3. Chyba się nie zrozumieliśmy.
Skoro biegając bez planu i na luzie kilkanaście km poniżej 6.0/km, w pagórkowatym terenie po lesie, przy tylko 2 biegach w tygodniu nie widzę się nawet przygotowana z planem , w bieganiu 10 km w 50 a co dopiero 45 minut na wiosnę, to jak mozna mamić kobiecie która biega 3 miesiące, nie ma żadnego przygotowania, że wdroży plan, nie padnie na kontuzję po drodze 10 razy i poleci na wiosnę 10 km w 45 minut

To są mrzonki. Tak to widzę. I to bardzo nieodpowiedzialne mrzonki bo jej robicie wodę z mózgu i obiecujecie gruszki na wierzbie.
No chyba ze jest jakimś mega utalentowanym do biegania kuriozum. Ale serio to mała szansa raczej.
Ale ja nie mam nic przeciwko, a nawet trzymam kciuki żeby jej się udało mimo mojego zwyczajowego czarnowidztwa.
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
11
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 12:14 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
12
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 12:15 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
to marcin proponuję opanuj swoje, dobrze?
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
13
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 12:15 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nic nie zdiagnozowałem, napisałem Ci jedynie jak się nazywa zaburzenie polegające na cyklicznej zmianie nastroju pomiędzy euforią, a depresją. Nerwica depresyjna, to zupełnie inna bajka, a tak to sobie właśnie nazwałeś.marcinostrowiec pisze:taaa zarzucas ze pochopnie diagnozuje a sam zdiagnozowałesniezła polewka z konstrukcji tego posta
BTWdo diagnozowania sa badania i lekarze to jest forum tu sie przelewa emocje
Poza tym co to za moda, że człowiek pyta o proste sprawy biegowe na forum biegowym, a po chwili zanalizują go od strony psychologicznej, odeślą do psychologa, nie wspominając nawet, że jakieś konteksty seksualne od samego czytania powstają.
kiss of life (retired)
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
14
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
15
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 12:16 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary Wyga
W Polsce starzy nienawidzą młodych i uzurpują sobie prawo do jechania po drugim człowieku tylko z racji bycia starszym bo szacunek się tylko im należy. I zwykle wyważona koleżanka Cava pojechała z koksem jak się patrzy.
Żeby nie było dużo młodsza od niej nie jestem :]
Żeby nie było dużo młodsza od niej nie jestem :]