Komentarz do artykułu Miednica - to ona decyduje o tym jak b
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale pomiędzy zawodnikiem biegnącym 10 km w 40 min a kim?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Analizowanie wyczynowców jest zdecydowanie łatwiejsze, ponieważ prezentując szczyt możliwości, ich potencjalne rezerwy są na tyle wąskie, że można je wyodrębnić i poddać konkretnej ocenie. Jeżeli ktoś przybiega 10 czy 20 minut wolniej od zwycięzcy biegu, to na jego aktualny stan formy może mieć wpływ wiele czynników. Nie znam odpowiedzi na tak postawione pytanie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Od nagrania do nagrania, trafiłem właśnie na porady Jurka.
O tej porze nie mam głowy, żeby to analizować.
O tej porze nie mam głowy, żeby to analizować.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
ja mam tak, dodatkowo przy bieganiu uginam nogę podporową, zamiast mieć ją wyprostowanąPrzykład Jana Frodeno jest bardzo typowym obrazem siadania na nodze podporowej w fazie podpory. Ta, niekorzystna z punktu widzenia efektywności ruchu cecha, jest udziałem większości biegaczy zarówno zawodowców jak i amatorów. Jest to zjawisko istniejące niezależnie od proporcji ciała i stopnia wytrenowania.
jak to wszystko wyeliminować ?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może wrzuć się na yt, bo zbyt lakonicznie opisujesz swój przypadek, żeby można było to przeanalizować. Zwróć uwagę na to ile trzeba animacji i tekstu, by opisać ruch i przedstawić go w możliwie jednoznaczny sposób. Podczas dyskusji i tak pojawiają się różne interpretacje, ale temat jest na tyle precyzyjnie przedstawiony, że można rozmawiać przynajmniej o tym samym. Tak więc najpierw dobrze przedstaw swoje doświadczenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
ok, nagram się w najbliższym czasieyacool pisze:Może wrzuć się na yt, bo zbyt lakonicznie opisujesz swój przypadek, żeby można było to przeanalizować. Zwróć uwagę na to ile trzeba animacji i tekstu, by opisać ruch i przedstawić go w możliwie jednoznaczny sposób. Podczas dyskusji i tak pojawiają się różne interpretacje, ale temat jest na tyle precyzyjnie przedstawiony, że można rozmawiać przynajmniej o tym samym. Tak więc najpierw dobrze przedstaw swoje doświadczenia.

z boku, z tylu oraz z przodu
no faktycznie, ciężko to wszystko obrać we właściwe słowa
-
- Zaprawiony W Bojach
jak szybko mam biec aby się nagrać, na jakim dystansie, oraz z przodu, z boku oraz od tyłu ?yacool pisze:Może wrzuć się na yt, bo zbyt lakonicznie opisujesz swój przypadek, żeby można było to przeanalizować. Zwróć uwagę na to ile trzeba animacji i tekstu, by opisać ruch i przedstawić go w możliwie jednoznaczny sposób. Podczas dyskusji i tak pojawiają się różne interpretacje, ale temat jest na tyle precyzyjnie przedstawiony, że można rozmawiać przynajmniej o tym samym. Tak więc najpierw dobrze przedstaw swoje doświadczenia.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Ja nie wiem, Sacre, z jednej strony mówisz, że nie wolno mi mieszać polskiej szkoły z amerykańską, a z drugiej zadajesz takie pytania jak te, albo o bieganie w ciężarkach. Jak możesz, to nagraj się z każdej strony (najważniejszy jest profil). Wszystko może się przydać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Podaj też numery kart kredytowych, piny, hasła... wszystko może się przydać...Sylw3g pisze:Jak możesz, to nagraj się z każdej strony (najważniejszy jest profil). Wszystko może się przydać.

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

- toxic
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak apropo luzu na zmęczeniu: http://www.youtube.com/watch?v=r2rHmSKqs2w
Moim zdaniem Lagat tutaj miał najlepszy dzień w całej swojej karierze
, takiego kicka na sam koniec to jeszcze nigdzie nie widziałem przy tak mocnym tempie wyścigu. Ostatnie koło 51,9... Coś dla koneserów 
Moim zdaniem Lagat tutaj miał najlepszy dzień w całej swojej karierze

"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak będziesz w biegu ciągle napinał mięśnie, żeby uzyskać jakieś ułożenie miednicy, to nic z tego nie wyjdzie. Nawet kupa.