Kiniaka trening do maratonu
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
ja robie przerwe, az sie czuje ok, pierwszy trenining lekki i sprawdzam czy 5 km i jest dosc, czy dam rade dojechac do 10k robie wtedy blisko domu .... odpuszczam inne treningi jak moge, i tylko robie bieganie przez pierwszy tydzien, jak dlugie wybieganie jest ok w niedziele, to nastepny tydzien juz caly z kartki, ten pierwszy jest zawsze troche ulgowy
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Nie narzekaj.Ciesz się, że przytrafiło się to Tobie teraz a nie tydzień przed startem.Quote: from Kiniak on 3:24 pm on June 30, 2004
Mi to się zawsze coś przytrafi
Jeśli jest to mikroangina leczona płukaniem gardła i jakimiś calcipirynami, bez gorączki to możesz jechać z kartki dalej. Jeśli jest gorączka i bierzesz antybiotyk to zacznij tak jak radzą Krzycho i Caryca czyli początek ulgowo.
To nie znaczy, że masz teraz urlop i możesz się obijać. Zadbaj w międzyczasie o swój czworogłowy oraz mięśnie wokół kręgosłupa. Na maraton na pewno się to przyda.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Ja wiem: jesteś piękna, młoda, zdrowa (nie licząc tej chwilowej mikroanginy) i wszystko u Ciebie ma się lepiej niż dobrze.
Tylko jak poszperasz w dziale zdrowie to od czasu do czasu, ktoś się dopytuje co zrobić jak boli kręgosłup, a różnych specek i speców od problemów z kolanami, atroskopii, żelatyn i czort wie czego jeszcze jest u nas bez liku.
Dlatego nie zrażaj się, że podam linki, które wielu osobom wydaje się, że są przeznaczone nie dla nich. Bo u nich wszystko ma się lepiej niż dobrze.
To o kolanach:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=282
To o kręgosłupie:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=414
Lepiej ćwicz słuchając radia, muzyki, czy oglądając TV niż masz dołączyć to grona naszych forumowych specjalistów.
Tylko jak poszperasz w dziale zdrowie to od czasu do czasu, ktoś się dopytuje co zrobić jak boli kręgosłup, a różnych specek i speców od problemów z kolanami, atroskopii, żelatyn i czort wie czego jeszcze jest u nas bez liku.
Dlatego nie zrażaj się, że podam linki, które wielu osobom wydaje się, że są przeznaczone nie dla nich. Bo u nich wszystko ma się lepiej niż dobrze.
To o kolanach:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=282
To o kręgosłupie:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=414
Lepiej ćwicz słuchając radia, muzyki, czy oglądając TV niż masz dołączyć to grona naszych forumowych specjalistów.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
outisider u mnie to od tenisa
nie biegania:)
ale fakt faktem ze moge sie przydac te miesnie w maratonie.

ale fakt faktem ze moge sie przydac te miesnie w maratonie.
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
mnie się mięśnie do wszystkiego przydają
ostatnio do ganiania kota, który jest lokatorem w moim mieszkaniu
ostatnio do ganiania kota, który jest lokatorem w moim mieszkaniu
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
Quote: from outsider on 3:23 pm on July 1, 2004
Gdybym należała do specjalistów nie zadawałabym głupich pytań na forum

Akurat kręgosłup mnie nie martwi, moze kiedyś pokażę Ci plecy... :P
Telewizji nie oglądam, bo spędzam ten czas na innych aktywnościach. Natomiast mięśnie wykorzystuję do szeroko rozumianych "prac domowych"

Kazig, skad masz kota i jakiego??
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
Włąsnie, jeszcze jedno:
Sprawdzałam na kalkulatorze jaki czas by wyszedł w maratonie (kiepski...) ale dziwi mnie to, ze przy takich samych parametrach na 10 km kobieta szybciej zrobi maraton niż mężczyzna, czemu???????
Sprawdzałam na kalkulatorze jaki czas by wyszedł w maratonie (kiepski...) ale dziwi mnie to, ze przy takich samych parametrach na 10 km kobieta szybciej zrobi maraton niż mężczyzna, czemu???????
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kot będzie mieszkał jakiś czas, bo ktoś odwiedził mieszkanie w którym mieszkam.
To młoda kotka długowłosa w kolorach jak świnka moska. Na razie się czaimy oboje
Już nauczyłem, że rano łazienka jest moja
To młoda kotka długowłosa w kolorach jak świnka moska. Na razie się czaimy oboje

Już nauczyłem, że rano łazienka jest moja
-
- Wyga
Kiniak, nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedziQuote: from Kiniak on 11:26 am on July 2, 2004
Gdybym należała do specjalistów nie zadawałabym głupich pytań na forum![]()

Real athletes swim, the rest just play games!
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Proszę wstaw kotka
Ja bardzo lubie kotki, małe, długowłose...
Ja bardzo lubie kotki, małe, długowłose...
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
Kot jest duży i coś nie wchodzi więc będę próbowała go zmniejszyć.
Co do treningu. Pojechałam z kartki dalej, bez taryfy ulgowej i zrobiłam w sobotę 20 km. Poza lekkim zamroczeniem w okolicy 16km nic mi nie było, nie mam nawrotu choroby, zatem rzeczywiście moge jechać ciąg dalszy treningu. Dzisiaj rowerek
Co do treningu. Pojechałam z kartki dalej, bez taryfy ulgowej i zrobiłam w sobotę 20 km. Poza lekkim zamroczeniem w okolicy 16km nic mi nie było, nie mam nawrotu choroby, zatem rzeczywiście moge jechać ciąg dalszy treningu. Dzisiaj rowerek

Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)