Czy przebiegnę nie biegając...? Tak, przebiegłem.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

jacekww pisze:
Yahoo pisze:Zacznij robic tapering, bo będziesz zmeczony w dniu startu.
Yahoo jesteś bardzo aktywnym forumowiczem ponad 2,3 postów dziennie, twoja aktywność najbardziej uwidacznia się w dziale Trening. A może założył byś bloga w dziale "Blogi Treningowe Mężczyzn" wielu chętnie by poczytało, w tym ja, być może skorzystało, mógłbyś tam uzasadniać słuszność swoich metod treningowych jak i odpierać krytykę jeśli miała by miejsce. Spożytkował byś wiedzę i czas, bo na razie z wrzucania "kamyszka" do każdego tematu (nie tylko mojego) nic konstruktywnego nie wynika.
Ale wiesz ile to czasu pochłania pisanie z tabletu, czytanie komentarzy, odpisywanie? Komputera nie uzywam.
Szkoda mojego cennego czasu, lepiej ten czas przeznaczyć na trening, badz na jakis ruch.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

pelski pisze:Nie wiem czy już pisałeś wcześniej o tym, ale co z nagrodą w przypadku gdy zwycięzca/zwyciężczyni zabawy zrezygnuje z jej przyjęcia?
Nie brałem tego po uwagę, nie widzę powodu dlaczego zwycięzca miałby rezygnować z nagrody, ale gdyby, hmm... może:
- przekażę drugiej w kolejności osobie (bez sensu) :echech:
- przekażę autorowi najbardziej ironicznego, a jednocześnie zabawnego komentarza (jest taki) :hejhej:
- przekażę autorowi najbardziej trafnego komentarza dotyczącego przebiegu mojego biegu (mam typ, choć sobie tego nie życzę) :nienie:
- przekażę autorowi najbardziej całościowo trafnych komentarzy w wątku (mam faworyta) :hejhej:
- przekażę forumowiczowi który najbardziej wspierał mnie mentalnie (czy jest ktoś taki) :niewiem:
- przekażę największemu trollowi (nie, nie chcę być niesympatyczny) :wrr:
- przekażę jako nagrodę pocieszenia typującemu najbardziej "odjechany" czas (nikt już chyba nie przebije) :nienie:
- wpiszę dedykację i przekażę do działu książek, aby nieodpłatnie krążyła wśród forumowiczów jako "Symbol triumfu mojej metody nad ogólnie przyjętymi normami" (chyba tak zrobię) :taktak:

P.S. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie i zwycięzca przeczyta z przyjemnością (jeśli dotąd nie miał okazji), a ci którzy nie trafią nie martwcie się, ja biegnę, Wy się bawicie - o to przede wszystkim w tym chodzi. :spoczko:
Ektopia
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40,40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podczas maratonu zamierzasz korzystać z pomocy "biegaczy na czas" lub hmm kolegi jadącego koło Ciebie na rowerze?
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ektopia pisze:Podczas maratonu zamierzasz korzystać z pomocy "biegaczy na czas" lub hmm kolegi jadącego koło Ciebie na rowerze?
Pisałem trochę o tym na 21 stronie, ostatni post - zajrzyj.

W ogóle to z prowadzącymi organizator ma corocznie problem, na tą chwilę brakuje jeszcze kilkunastu, ze strony DOZ Maraton:
"Uzupełniamy listę pacemakerów na następujące czasy: 2:50 (x2), 3:00 (x2), 3:10 (x1), 3:20 (x2), 3:30 (x1), 3:45 (x1), 5:00 (x2), 5:30 (x2)
Wybrani kandydaci mogą liczyć na darmowy pakiet startowy, specjalną koszulkę pace'a i wdzięczność innych biegaczy"

Generalnie wyznaję zasadę że, Ufam tylko sobie i niezależnie od końcowego wyniku na pewno nie będę miał pretensji że pacemaker coś tam ....
Jednakże na początku na pewno zacznę z nim aby wyczuć tempo (oby nie Negative Split- bo tego nie lubię i wówczas pobiegnę sam), a także zakładam że grupa będzie dość liczna a szerokość trasy ograniczona więc musiał bym biec wolniej albo uciekać (czyli szarpać), czego chcę uniknąć.
Po 25km zapewne się przerzedzi, a ja też ocenię swoje samopoczucie, tempo i sposób prowadzenia,
.......................... zresztą resztę dystans pokaże bo wszystkiego nie przewidzę i trzeba reagować sensownie na bieżąco.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na 2h50 -to będą do przyszłego roku szukać. ;)
na 3h00 - może kogoś, rzutem na taśmę, znajdą ; jak dołożą 'wikt i opierunek'. ;)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:na 2h50 -to będą do przyszłego roku szukać. ;)
na 3h00 - może kogoś, rzutem na taśmę, znajdą ; jak dołożą 'wikt i opierunek'. ;)
5h30 też nie łatwy czas do prowadzenia (bez sarkazmu).
Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bardziej 5h i 5:30h jest czasem tak słabym że nikt nie pobiegnie kolejnego maratonu za free z takim czasem

Wysłane z mojego HTC 10 .
Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dałem rady ale było ciężko, ostatnie 8 to tragedia, :cry: Obrazek

Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jako że ważę więcej i mam gorsze czasy na 10km i połówkę obstawiam 3h55min

Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Po drodze nie było jakieś wielkich zejść, sporo ludzi szło na zmianę biegając, ja sam biegłem ale tak wolno że po maszerowaniu potrafili mnie dogonić

Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję, utrzymałeś założone tempo, uzyskałeś dobry czas i ukończyłeś w zdrowiu co najważniejsze.
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

jacekww pisze:.... i ukończyłeś w zdrowiu co najważniejsze.
A to się okaże jutro.... https://www.youtube.com/watch?v=m-hCuYjvw2I :spoczko:
Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jacekww pisze:Gratuluję, utrzymałeś założone tempo, uzyskałeś dobry czas i ukończyłeś w zdrowiu co najważniejsze.
Po 10km tostesteron mnie poniósł i przyspieszylem, chciałem zejść do 4h ale od 32km konkretnie życie nie zweryfikowało, zaczęły boleć stopy, łydki pulsowac, Obrazek

Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To jest najkrótszy obrazObrazek

Kurilp
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:47:04

Nieprzeczytany post

Slawrumia pisze:Dałem rady ale było ciężko, ostatnie 8 to tragedia, :cry:
Daj znać jak wrażenia z następnych dni :)
ODPOWIEDZ