Jak polepszyć wydolność?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Daniell
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3:41

Nieprzeczytany post

Apropo siłowni ...
Czasami widzę na niej gości na prawdę fajnie wyglądających, klata, ramiona, brzuch - super...
Nogi natomiast tragedia, chudziutkie, cieniutkie ;)

Jestem personalnym trenerem mojej żony ( ;) ) która zaczęła biegać od zera.
Zawsze jej powtarzałem, że ma biegać takie tempo aby po przyjściu do domu nie była zmęczona i miała ochotę następnego dnia iść biegać.
Ciora te 10 tki raz w tygodniu bez problemów, bez kontuzji.
PKO
MarcinLeja
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:25
Życiówka w maratonie: 2:59:06

Nieprzeczytany post

Nie jestem przekonany, ze kolega ma biegać zgodnie ze strefami tętna o których tutaj mówicie. Mogłoby się okazać, że musiałby poruszać się jak żółw a nie miałby najmniejszych problemów z rozmowami.

Po drugie - oczywiście BMI na gołe oko wygląda na nadwagę, ale niekoniecznie musi być grupy. Gdyby miał pomiar z analizy masy ciała i poziom tłuszczu wynosiłby 20% a BMI 26+ nie moglibyśmy powiedzieć, że jest za grupy (chociaż gdyby waga spadła w dłuższej perspektywie czasu do 82-80 kg byłoby super). Ponadto pomiar ten da wynik visceral fat - co jest motywacją samą dla siebie! Jeżeli komuś wyjdzie, że ma otłuszczone narząd na 10! To powinien się ruszać i redukować ten balast, bo to w przyszłości może odbić się na zdrowiu.
Awatar użytkownika
kamilos84
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:51
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam :)Podbijam temat otóż 2 miesiące temu rozpocząłem przygodę z beta alaniną dość przypadkowo bo zakupiłem sobie taki suplement jak oxygenic z activlaba i o dziwo mnie kopnął połówkę przeleciałem z takim małym kopem zacząłem drążyć temat i poczytałem zacząłem stosować beta alaninę do treningów hm...powiem krótko pomogło zwiekszyła się moc ,mogłem dłużej i nie czułem takiego zmęczenia jak wcześniej pracuje na kopalni więc wykonuję też wysiłek fizyczny suplementacja beta alaniną była tym ukierunkowana żebym mógł po pracy normalnie ćwiczyć na pewno pomaga nie jest to środek który poprawi od razu nasze wyniki ale zwiększy wytrzymałość i pomoże zbudować bazę do szybszego i lepszego biegania .....chociaż poprawiłem tydzień temu życiówkę w półmaratonie na 1:37 dobra teraz coś o wadze kolego nie słuchaj tych porad sam powinieneś czuć jakie tempo jest dla ciebie dobre ja ważę 90 kg 185 cm wzrostu 32 lata nie jestem grubasem mam troszkę brzuszka i tłuszczyku ale moje średnie tempo w bieganiu to 5:10 z ostatniego miesiąca biegam 3-4 razy w tygodniu 1-2 treningi to interwały w tempie 3:45-4:15 i nie zażynam się ani nie robię sobie krzywdy biegam 2 lata zaczołem od wagi 98 kg jestem normalnym biegaczem amatorem normalnym koneserem piwka i golonki,ja polecam beta alanine przed, po treningu węglowodany w proszku no i biegać szybko moje normalne treningi to przeważnie połowa w szybszym biegu 4:50
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ