Spalanie mięśni

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kiedyś ważyłem 58,5 kg, a miałem wtedy już troszeczkę więcej mięśni, niż te potrzebne czysto do biegania. Ach, te różnice w budowie. :D
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
PKO
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To ja kurde czekam na kategorie wagowe, a nie wiekowe - tak bym z moim 80kg nie byl liczony razem z Tobą :p
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Są w Biegu Świetlików w Krakowie kategorie wagowe. Jak dla mnie głupota, bo wiadomo, że zawsze daną kategorię wygra po prostu osoba o dostosowanym do niej wzroście: tzn. np. 85 kg+ czy ileś tam wcale nie wygra ten teoretyczny pan z nadwagą, tylko jakiś biegacz 200 cm, na pewno jakiś się trafi. No ale są.
Zapraszam!

A zresztą teraz ważę dużo więcej, a poza tym i tak jestem od Ciebie dużo, dużo, dużo wolniejszy. Ale Ty pewnie nie zrobisz V-sita. :P
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bylon pisze: A zresztą teraz ważę dużo więcej, a poza tym i tak jestem od Ciebie dużo, dużo, dużo wolniejszy. Ale Ty pewnie nie zrobisz V-sita. :P
Pfff... 20 x 1min. Panie, ja lata jogę ćwiczyłem :hej:
_____
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy mówimy o https://www.youtube.com/watch?v=GbZeD4q_cSE <---- tym samym? :)
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bylon pisze:Czy mówimy o https://www.youtube.com/watch?v=GbZeD4q_cSE <---- tym samym? :)
Mówimy o takim zatrzymaniu się w bezruchu. W wersji z nogami za głowę sprawdzę co wychodzi :)
_____
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ejże, nie. :D Ja piszę o gimnastycznym V-sicie. Taka poziomka/L-sit, tylko wyższy.
Obrazek
Tu masz L-sita, nazwa się wzięła od litery, którą tworzy ciało. Przy V-sicie ciało będzie tworzyło... literę V. ;)
Awatar użytkownika
Antek Emigrant
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bylon pisze:Są w Biegu Świetlików w Krakowie kategorie wagowe. Jak dla mnie głupota, bo wiadomo, że zawsze daną kategorię wygra po prostu osoba o dostosowanym do niej wzroście: tzn. np. 85 kg+ czy ileś tam wcale nie wygra ten teoretyczny pan z nadwagą, tylko jakiś biegacz 200 cm, na pewno jakiś się trafi.
Lepszym rozwiązaniem byłyby kategorie BMI. Taką ich namiastką są Mistrzostwa Polski Grubasów rozgrywane w ramach biegu Trzech Jezior w Trzemesznie (15 km). Aby zakwalifikować się do kategorii grubasa trzeba mieć BMI powyżej 30.
http://skarzynski.pl/2007/trzemeszno-v- ... -grubasow/
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Antek Emigrant pisze:
Bylon pisze:Są w Biegu Świetlików w Krakowie kategorie wagowe. Jak dla mnie głupota, bo wiadomo, że zawsze daną kategorię wygra po prostu osoba o dostosowanym do niej wzroście: tzn. np. 85 kg+ czy ileś tam wcale nie wygra ten teoretyczny pan z nadwagą, tylko jakiś biegacz 200 cm, na pewno jakiś się trafi.
Lepszym rozwiązaniem byłyby kategorie BMI. Taką ich namiastką są Mistrzostwa Polski Grubasów rozgrywane w ramach biegu Trzech Jezior w Trzemesznie (15 km). Aby zakwalifikować się do kategorii grubasa trzeba mieć BMI powyżej 30.
Tak jest w Trzemeszno mądrze to robią

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie ten co wygrał to typowy grubas! Same mięśnie i ścięgna,
tkanka tłuszczowa na oko na poziomie 15-18% :>
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, klasyfikacje BMI byłyby zdecydowanie sensowniejsze. :)
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

Antek Emigrant pisze: Taką ich namiastką są Mistrzostwa Polski Grubasów rozgrywane w ramach biegu Trzech Jezior w Trzemesznie (15 km). Aby zakwalifikować się do kategorii grubasa trzeba mieć BMI powyżej 30.
Chciałoby się skomentować: "gruba impreza" :D.
A tak serio, zastanawiam się co ma celu taka kategoria ;)? Bo to raczej motywuje do zaniedbania swojej wagi :D. Gdybym nie miał tak daleko do tych 30BMI to myślę, że rozpocząłbym projekt "MASA" żeby załapać się w tej kategorii.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:
Antek Emigrant pisze:
Tak jest w Trzemeszno mądrze to robią

Tompoz
Madrze?

Moze jeszcze mistrzostwa Polski w piciu i beganiu. A moze w bieganiu na koksie. I jeszcze lepiej: MP biegajacych pilkarzy.

Bzdury!
Awatar użytkownika
Antek Emigrant
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze:Faktycznie ten co wygrał to typowy grubas! Same mięśnie i ścięgna,
tkanka tłuszczowa na oko na poziomie 15-18% :>
To dowód na to że można łączyć siłownie i bieganie w obu przypadkach zachowując bardzo przyzwoity poziom.
FilipO pisze:
Antek Emigrant pisze: Taką ich namiastką są Mistrzostwa Polski Grubasów rozgrywane w ramach biegu Trzech Jezior w Trzemesznie (15 km). Aby zakwalifikować się do kategorii grubasa trzeba mieć BMI powyżej 30.
Chciałoby się skomentować: "gruba impreza" :D.
A tak serio, zastanawiam się co ma celu taka kategoria ;)? Bo to raczej motywuje do zaniedbania swojej wagi :D. Gdybym nie miał tak daleko do tych 30BMI to myślę, że rozpocząłbym projekt "MASA" żeby załapać się w tej kategorii.
Zwróć uwagę że ci najlepsi to nie są grubasy w potocznym tego słowa znaczeniu, tylko wysportowani i umięśnieni ludzi. Nie każdy kto chce się bawić w bieganie z automatu dąży do budowy anorektyka.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Byl tu na forum kolega apaczo biegajacy 34/10k a budowie sprintera.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ