Drążek w treningu średniodystansowca !

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
BiałyMadball
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ludu , te kłotnie nic nie dają... załozyłem temat co nam pomaga drazek w treningu sredniaka zeszło na przechwałki...ech
Nikt tu się nie przechwala, tylko podaje to na moim przykładzie, że przy takiej objętości ćwiczeń na drążku, bez zwiększonej podaży kalorii i suplementacji nie nabierzesz takiej masy mięśniowej. Zrozum to...
PKO
BiałyMadball
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: Pytanie o trening na forum biegaczy wiąże się zawsze z polepszeniem wyników w bieganiu, czyli szybsze bieganie. Nie chodzi tu o większe barki... nie chodzi tu o lepsze wyniki w podciąganiu na drążku, czy zabijaniu arabów jako spadochroniarz. To chodzi o przebiegniecie danego dystansu w jak najkrótszym czasie.
W ten sposób siłownia jest widziana przez biegaczy. Ma pomoc biec szybciej. Nie mniej i nie więcej.
Ty dalej swoje... Kolejny temat, kolejna dyskusja i dalej to do ciebie nie dociera...
Tobie się wydaje, że masz "monopol" na głoszenie jedynego słusznego zdania i metod treningowych. Bieganie to dosyć ogólne pojęcie i jest tu też spora rzesza ludzi dla której bieganie dla rekordów (jak w twoim przypadku) nie jest jedynym priorytetem.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

BiałyMadball pisze:
Rolli pisze: Pytanie o trening na forum biegaczy wiąże się zawsze z polepszeniem wyników w bieganiu, czyli szybsze bieganie. Nie chodzi tu o większe barki... nie chodzi tu o lepsze wyniki w podciąganiu na drążku, czy zabijaniu arabów jako spadochroniarz. To chodzi o przebiegniecie danego dystansu w jak najkrótszym czasie.
W ten sposób siłownia jest widziana przez biegaczy. Ma pomoc biec szybciej. Nie mniej i nie więcej.
Ty dalej swoje... Kolejny temat, kolejna dyskusja i dalej to do ciebie nie dociera...
Tobie się wydaje, że masz "monopol" na głoszenie jedynego słusznego zdania i metod treningowych. Bieganie to dosyć ogólne pojęcie i jest tu też spora rzesza ludzi dla której bieganie dla rekordów (jak w twoim przypadku) nie jest jedynym priorytetem.
Może ja jestem tendencyjny ale logicznie było by:

Pytanie na forum biegowym:
Jak trenować sile zęby biegać szybciej?

Pytanie na forum kulturystycznym:
Jak biegać zęby być silniejszy/mieć większe mięśnie?

Czy mi się coś tu myli.
BiałyMadball
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Chłopie... Przeczytaj sobie pierwszy post z tego tematu i twój pierwszy jaki tu napisałeś. Dopiero później mnie możesz łapać za słówka.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Rolli mam wrażenie że trening siłowy dla ciebie jest równoważny z treningiem kulturystycznym a to mimo wielu podobieństw zupełnie co innego. Można trenować siłowo ( podnosząc duże ciężary ) i mieć normalne bardzo silne mięśnie i trenować na sylwetkę i mieć olbrzymie średnio silne mięśnie kwestia doboru treningu, obciążeń i diety.
Raz jeszcze siła nie koniecznie znaczy olbrzymie mięśnie bo gdyby tak było Arni powinien być mistrzem świata w podnoszeniu ciężarów.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BiałyMadball pisze:Chłopie... Przeczytaj sobie pierwszy post z tego tematu i twój pierwszy jaki tu napisałeś. Dopiero później mnie możesz łapać za słówka.
Dokładnie!
Chce kolega biegać szybciej czy chce kolega się więcej podciągać?
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

kfadam ale tu musze sie wtracic jak bedziesz trenowal drazek na wytrzymalosc zeby miec male miesnie a długo napierdzielac :D ?
ROZUMIEM przysiady tak małe obciazenia a duzo powtorzen i wtedy te miesnie tak sie nie rozrastaja ale drążek :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:Rolli mam wrażenie że trening siłowy dla ciebie jest równoważny z treningiem kulturystycznym a to mimo wielu podobieństw zupełnie co innego. Można trenować siłowo ( podnosząc duże ciężary ) i mieć normalne bardzo silne mięśnie i trenować na sylwetkę i mieć olbrzymie średnio silne mięśnie kwestia doboru treningu, obciążeń i diety.
Raz jeszcze siła nie koniecznie znaczy olbrzymie mięśnie bo gdyby tak było Arni powinien być mistrzem świata w podnoszeniu ciężarów.
Adam... ja tez robię sile i wiem co znaczy siła w treningu dla średniodystansowców. Wcale tego nie krytykuje. Mnie tylko podnosi jak "kulturyści" próbują biegaczom wytłumaczyć ze biegają za dużo i powinni robić więcej siły.

I takie coś, jako porada dla biegacza, to można parsknąć już śmiechem na forum biegowym
Fajnie, że robisz to 10 km w 34 minuty, ale ja tam wolę robić to 20-30 podciągnięć i robić to 10 km w 45 minut.
Niestety od 4-5 miesięcy tu pokazali się siłacze, którzy myślą, ze wszystko na temat biegania wiedza bo wycisną 100kg.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Kolego... 3kg mięśni to 1' wolniej na 10km.
Ja tam wole 5x się podciągać i biegać 34'/10km.
Rolli, to po półtora kilo na bica - może biegałbyś dychę w 35' ale za to jakie wyjebanie w łapie! :bum:
BiałyMadball
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Dokładnie!
Chce kolega biegać szybciej czy chce kolega się więcej podciągać?
To po co pyta się o ten drążek ? Odpowiedziałem chyba dosyć jasno, że to nijak wpływa na poprawę wyników w bieganiu, a ty nagle bach ! 3kg mięśni spowalnia !!!!!!!!
Mnie tylko podnosi jak "kulturyści" próbują biegaczom wytłumaczyć ze biegają za dużo i powinni robić więcej siły.
I takie coś, jako porada dla biegacza, to można parsknąć już śmiechem na forum biegowym
Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem... Znajdź mi post w którym kazałem mu ćwiczyć siłowo i że mówiłem, że biega za dużo. To ty masz jakąś dziwną obsesję na punkcie siłowni i traktujesz ją jako miejsce gdzie po miesiącu pojawia się nagle 3 kg mięcha i spowalnia progres w bieganiu. Więc nie dziw się, że tak ciągle odbijam piłeczkę w twoją stronę. Sam na siłę się upierasz...
Niestety od 4-5 miesięcy tu pokazali się siłacze, którzy myślą, ze wszystko na temat biegania wiedza bo wycisną 100kg.
Niestety ? W twoim mniemaniu niszczy to prestiż sportu jakim jest bieganie oraz poziom tego forum ? To ty postrzegasz ludzi ćwiczących siłowo jako nakoksowanych kulturystów, ale to już twój problem... Jak tak ci to wadzi to załóż osobne forum gdzie podczas rejestracji trzeba wypełnić tabelkę z rekordami to zrobisz przesiew jeśli chodzi o tych legendarnych kulturystów, których na tym forum nikt nie widział.
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, Ty, Rolli, serio masz obsesję na punkcie siłowni.
To jest forum biegowe, ale bieganie nie musi być praktykowane dla rekordów. Sportu nie uprawia się tylko dla wyniku (takie uprawianie, to znaczy kiedy wszystko podporządkowujemy wynikom, jest zresztą szkodliwe).
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Bylon swieta racja wynik to nie wszystko ogolnie chodzi o czerpanie przyjemnosci z biegania ale o wynik tez :hej: przynajmniej dla mnie ;D , Ale powtarzam znowu gadajmy o temacie i o pyt.ktore zadalem a nie o jakis pierdołach czy roli jest za silownia czy nie ;D
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Tak na zakończenie dyskusji, jak wygląda siłowy trening Iwony Lewandowskiej:

https://pl-pl.facebook.com/photo.php?fb ... =1&theater

Sprinterką nie jest, biega zdecydowanie poniżej 34 min./10k, czy wygląda na "mięśniaka" - odpowiedzcie sobie sami.
A nie sądzę, że siłownia to jej hobby.
Ja też trenowałam wyczynowo, wiem, ile się pakuje nawet będąc maratończykiem. Mówcie sobie, co chcecie, ale to siła wprowadza ciało w ruch. I pozwala temu ciału w ruchu się utrzymać. Nie mówiąc o tym, że silny korpus, silne ciało, to minimalne ryzyko kontuzji.
BiałyMadball
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

lukaskl123 pisze:Bylon swieta racja wynik to nie wszystko ogolnie chodzi o czerpanie przyjemnosci z biegania ale o wynik tez :hej: przynajmniej dla mnie ;D , Ale powtarzam znowu gadajmy o temacie i o pyt.ktore zadalem a nie o jakis pierdołach czy roli jest za silownia czy nie ;D
Ty to już całkiem... Jako najbardziej "zainteresowany" tematem, pytasz się o jedno, a zaraz bez zastanowienia przyznajesz rację jednej stronie i po kilku postach przyznajesz rację drugiej.
O Boże... Z całym szacunkiem do jej osoby i osiągnięć, ale to już jest prawie anoreksja.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BiałyMadball pisze: O Boże... Z całym szacunkiem do jej osoby i osiągnięć, ale to już jest prawie anoreksja.
:hahaha: :hahaha:
I dlatego mam obsesje przeciwko siłaczom, którzy nie maja pojęcia o bieganiu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ